Consumenten het minst tevreden over hun BlackBerry-smartphone

Volgens research van GFK zijn consumenten het minst tevreden over hun BlackBerry-smartphone. Slechts 48 procent van de mensen met een BlackBerry-smartphone wil dat zijn volgende telefoon opnieuw een BlackBerry is. Mensen met een iPhone zijn het meest tevreden.

Volgens het onderzoek van GFK waaruit Reuters stukken uit citeert, zijn vooral BlackBerrygebruikers niet tevreden over hun smartphone. Minder dan de helft overweegt opnieuw een smartphone van RIM te kopen, aldus het onderzoek. Android-smartphones doen het iets beter; van hen wil 60 procent van de eigenaren opnieuw een Android-smartphone aanschaffen.

Apple blijft heer en meester in het onderdeel klantenbinding. Niet minder dan 84 procent van de iPhone-eigenaren wil opnieuw een iPhone kopen als de tijd rijp is. Volgens het onderzoek van de GFK blijft gemiddeld 63 procent van de klanten met een smartphone trouw aan zijn OS en merk. Een belangrijke factor hierin is dat ongeveer 70 procent van de consumenten meldt dat zij bij hun merk willen blijven door de online diensten en integratie met hun computer.

Het onderzoek van de GFK vond plaats onder 4500 mensen in landen als Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, China Spanje, Japan en de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. smoking -

    HTC en Samsung zijn gewoon beter. dan LG die laat de wensen over. ik ben namelijk een tevreden Samsung gebruiker. werkt goed zonder problemen ik heb zelf de sg2

  2. Jopie -

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het per merk is. Ik kan me voorstellen dat LG android gebruikers bijvoorbeeld minder merktrouw zijn dan HTC Android gebruikers (sense fanboys enzo). Weet iemand hier meer over?

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters