Consumenten het minst tevreden over hun BlackBerry-smartphone

Volgens research van GFK zijn consumenten het minst tevreden over hun BlackBerry-smartphone. Slechts 48 procent van de mensen met een BlackBerry-smartphone wil dat zijn volgende telefoon opnieuw een BlackBerry is. Mensen met een iPhone zijn het meest tevreden.

Volgens het onderzoek van GFK waaruit Reuters stukken uit citeert, zijn vooral BlackBerrygebruikers niet tevreden over hun smartphone. Minder dan de helft overweegt opnieuw een smartphone van RIM te kopen, aldus het onderzoek. Android-smartphones doen het iets beter; van hen wil 60 procent van de eigenaren opnieuw een Android-smartphone aanschaffen.

Apple blijft heer en meester in het onderdeel klantenbinding. Niet minder dan 84 procent van de iPhone-eigenaren wil opnieuw een iPhone kopen als de tijd rijp is. Volgens het onderzoek van de GFK blijft gemiddeld 63 procent van de klanten met een smartphone trouw aan zijn OS en merk. Een belangrijke factor hierin is dat ongeveer 70 procent van de consumenten meldt dat zij bij hun merk willen blijven door de online diensten en integratie met hun computer.

Het onderzoek van de GFK vond plaats onder 4500 mensen in landen als Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, China Spanje, Japan en de VS.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters