Consumentenbond bekritiseert Apple's garantiebeleid

In het tv-programma Kassa heeft de consumentenbond geklaagd over het garantiebeleid bij Apple. De iPhone-fabrikant zou zich niet aan de wet houden bij het verlenen van garantie.

Kassa logo

Marcel van Beusekom van de consumentenbond heeft onlangs in het tv-programma Kassa het garantiebeleid van Apple bekritiseerd. Door slechts één jaar garantie te bieden en consumenten extra garantie tegen betaling proberen aan te smeren zou de iPhone-fabrikant zich niet aan de wet houden. Omdat de Nederlandse wet bepaalt dat de consument recht heeft op een verwachte levensduur van het gekochte product zou Apple langer garantie moeten geven op zijn producten. De consumentenbond meent dat een gsm een verwachte levensduur van vijf jaar heeft. Zaken zoals de Mediamarkt en Dixons hanteren een verwachte levensduur van twee en drie tot vijf jaar, respectievelijk. Apple doet het dus nog slechter met slechts één jaar aan garantie.

Van Beusekom stelt verder dat de kwaliteit van Apple prima is, en dat het het hogere prijskaartje rechtvaardigt. Het garantiebeleid blijft echter achter bij de kwaliteit die het bedrijf uitstraalt. Volgens de consumentenbond is het belachelijk om extra garantie bij te kopen, omdat de consument bij wet voldoende beschermd is. Op de site van Kassa worden enkele tips gegeven om alsnog garantie te claimen bij het populaire bedrijf. Het blijkt namelijk wel zo te zijn dat wanneer consumenten de iPhone-fabrikant op de wettelijke regelingen wijzen, er soms alsnog tot het verlenen van garantie overgegaan wordt.

Get Microsoft Silverlight

Bron: Kassa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jens Royakkers -

    Het doet me pijn in het hart om dit te zeggen als Apple-fan, maar Apple is inderdaad in fout. Je zou normaal geen problemen krijgen als je toch 2 jaar wilt want de APR's draaien daar voor op. Niet apple zelf.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters