Consumentenbond bekritiseert Apple's garantiebeleid

In het tv-programma Kassa heeft de consumentenbond geklaagd over het garantiebeleid bij Apple. De iPhone-fabrikant zou zich niet aan de wet houden bij het verlenen van garantie.

Kassa logo

Marcel van Beusekom van de consumentenbond heeft onlangs in het tv-programma Kassa het garantiebeleid van Apple bekritiseerd. Door slechts één jaar garantie te bieden en consumenten extra garantie tegen betaling proberen aan te smeren zou de iPhone-fabrikant zich niet aan de wet houden. Omdat de Nederlandse wet bepaalt dat de consument recht heeft op een verwachte levensduur van het gekochte product zou Apple langer garantie moeten geven op zijn producten. De consumentenbond meent dat een gsm een verwachte levensduur van vijf jaar heeft. Zaken zoals de Mediamarkt en Dixons hanteren een verwachte levensduur van twee en drie tot vijf jaar, respectievelijk. Apple doet het dus nog slechter met slechts één jaar aan garantie.

Van Beusekom stelt verder dat de kwaliteit van Apple prima is, en dat het het hogere prijskaartje rechtvaardigt. Het garantiebeleid blijft echter achter bij de kwaliteit die het bedrijf uitstraalt. Volgens de consumentenbond is het belachelijk om extra garantie bij te kopen, omdat de consument bij wet voldoende beschermd is. Op de site van Kassa worden enkele tips gegeven om alsnog garantie te claimen bij het populaire bedrijf. Het blijkt namelijk wel zo te zijn dat wanneer consumenten de iPhone-fabrikant op de wettelijke regelingen wijzen, er soms alsnog tot het verlenen van garantie overgegaan wordt.

Get Microsoft Silverlight

Bron: Kassa

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters