Consumentenbond doet onderzoek naar uitrol van Android-updates

De Consumentenbond vindt dat fabrikanten van smartphones te traag zijn met de uitrol van de update naar Android 6.0. Van de smartphones die de afgelopen twee jaar zijn getest, draait momenteel slechts 16 procent op Android 6.0 Marshmallow. Terwijl deze update al beschikbaar was in oktober 2015.

Van de toestellen die getest zijn kwam HTC het best uit de test. Daarvan draait 42 procent van de smartphones op de nieuwste update van Android. Acer kwam als slechtst uit de test. Op één van de acht toestellen is hoogstens voorzien van Android 5.0, de andere zeven modellen hebben een nog oudere versie van de update.

Wereldwijd draait 4,6 procent op Android 6.0

Volgens de informatie van Google Developers Blog blijkt dat 4,6 procent van de toestellen wereldwijd draait op Android 6.0. De reden dat de Consumentenbond onderzoek heeft gedaan naar de nieuwste update van Android 6.0, is dat de nieuwste versie van het besturingssysteem een betere privacy instelling heeft. Zij willen dat zoveel mogelijk consumenten daarvan kunnen profiteren.

In Nederland worden toestellen van Samsung het meest verkocht. Van de 42 geteste toestellen daarvan hebben negen toestellen de nieuwste update. Na Samsung komt Huawei, LG en Sony van de meest verkochte toestellen met Android. De updates van het nieuwste besturingssysteem is ook minimaal. Huawei heeft maar één van de 25 geteste smartphones de nieuwste update.

Consumentenbond
Overzicht van fabrikanten en de Android-updates

Kort geding tegen Samsung

De Consumentenbond haalt opnieuw uit naar de marktleider Samsung. Onlangs hadden ze een kort geding aangespannen tegen Samsung. Ze hadden geëist dat het tot twee jaar na de aanschaf van een toestel de firmware up-to-date zou blijven. Het aangespannen geding verliep in het voordeel van Samsung. De rechter stelde Samsung in het gelijk. De Consumentenbond kon niet aantonen dat er gebruikers van Android-toestellen slachtoffer zijn geworden van het update beleid van Samsung.

De consumentenbond wilde de rechtbank overtuigen van het feit dat door het achterblijven van beveiligings updates oudere telefoons een stuk eenvoudiger te hacken zijn. Hierdoor loopt de consument risico, aldus de consumentenbond.

Bron: Consumentenbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters