Consumentenbond doet onderzoek naar uitrol van Android-updates

De Consumentenbond vindt dat fabrikanten van smartphones te traag zijn met de uitrol van de update naar Android 6.0. Van de smartphones die de afgelopen twee jaar zijn getest, draait momenteel slechts 16 procent op Android 6.0 Marshmallow. Terwijl deze update al beschikbaar was in oktober 2015.

Van de toestellen die getest zijn kwam HTC het best uit de test. Daarvan draait 42 procent van de smartphones op de nieuwste update van Android. Acer kwam als slechtst uit de test. Op één van de acht toestellen is hoogstens voorzien van Android 5.0, de andere zeven modellen hebben een nog oudere versie van de update.

Wereldwijd draait 4,6 procent op Android 6.0

Volgens de informatie van Google Developers Blog blijkt dat 4,6 procent van de toestellen wereldwijd draait op Android 6.0. De reden dat de Consumentenbond onderzoek heeft gedaan naar de nieuwste update van Android 6.0, is dat de nieuwste versie van het besturingssysteem een betere privacy instelling heeft. Zij willen dat zoveel mogelijk consumenten daarvan kunnen profiteren.

In Nederland worden toestellen van Samsung het meest verkocht. Van de 42 geteste toestellen daarvan hebben negen toestellen de nieuwste update. Na Samsung komt Huawei, LG en Sony van de meest verkochte toestellen met Android. De updates van het nieuwste besturingssysteem is ook minimaal. Huawei heeft maar één van de 25 geteste smartphones de nieuwste update.

Consumentenbond
Overzicht van fabrikanten en de Android-updates

Kort geding tegen Samsung

De Consumentenbond haalt opnieuw uit naar de marktleider Samsung. Onlangs hadden ze een kort geding aangespannen tegen Samsung. Ze hadden geëist dat het tot twee jaar na de aanschaf van een toestel de firmware up-to-date zou blijven. Het aangespannen geding verliep in het voordeel van Samsung. De rechter stelde Samsung in het gelijk. De Consumentenbond kon niet aantonen dat er gebruikers van Android-toestellen slachtoffer zijn geworden van het update beleid van Samsung.

De consumentenbond wilde de rechtbank overtuigen van het feit dat door het achterblijven van beveiligings updates oudere telefoons een stuk eenvoudiger te hacken zijn. Hierdoor loopt de consument risico, aldus de consumentenbond.

Bron: Consumentenbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia X

Sony stopt met premium mid-range smartphones lees verder

OnePlus 5

OnePlus onthult chipset en positie vingerafdrukscanner OnePlus 5 lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

‘Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus al volop in ontwikkeling, codenamen bekend’ lees verder

Nokia 9 benchmarktest

‘Nokia 9 benchmarktest: high-end smartphone verslaat Samsung Galaxy S8’ lees verder

Apple iphone 8

‘Apple iPhone 8 voor het eerst in het wild gespot’ lees verder

iPhone 9 iPhone 10

‘Eerste details iPhone 9 en iPhone 10 opgedoken’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters