Consumentenbond meldt veel klachten over ICS-update Samsung Galaxy S II

De Consumentenbond krijgt veel klachten binnen van bezitters van een Samsung Galaxy S II. Na de update naar Android Ice Cream Sandwich (4.0) krijgen veel toestellen problemen.

Samsung Galaxy S II piano

De Consumentenbond heeft honderden reacties ontvangen op een oproep om problemen met de update te melden. Aanvankelijk leek het probleem met de update beperkt te zijn tot toestellen die bellen via KPN en Hi, maar inmiddels komen er ook klachten binnen van klanten van andere providers. Samsung lijkt dus de veroorzaker van het probleem te zijn.

De Consumentenbond heeft inmiddels bij Samsung erop aangedrongen om de update aan te passen zodat de problemen worden verholpen. Volgens de bond heeft KPN zijn klanten inmiddels aangeraden om de update naar Ice Cream Sandwich niet uit te voeren. T-Mobile heeft aan de bond gemeld op een reactie van Samsung te wachten, en Vodafone meldt dat de problemen worden uitgezocht. Wie al problemen heeft met een toestel dat via KPN belt, kan dit laten oplossen bij een KPN business center.

De klachten hebben voornamelijk betrekking op de batterij. Die gaat sinds de update naar Android 4.0 minder lang mee en het toestel kan uitvallen. Samsung laat weten dat de klachten vooral betrekking hebben op KPN-klanten. De update is al snel door Samsung gestopt en wordt momenteel bugvrij gemaakt. De update zal binnenkort weer vrijgegeven worden en deze moet dan ook alle problemen verhelpen.

Bron: Consumentenbond

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters