Consumentenbond meldt veel klachten over ICS-update Samsung Galaxy S II

De Consumentenbond krijgt veel klachten binnen van bezitters van een Samsung Galaxy S II. Na de update naar Android Ice Cream Sandwich (4.0) krijgen veel toestellen problemen.

Samsung Galaxy S II piano

De Consumentenbond heeft honderden reacties ontvangen op een oproep om problemen met de update te melden. Aanvankelijk leek het probleem met de update beperkt te zijn tot toestellen die bellen via KPN en Hi, maar inmiddels komen er ook klachten binnen van klanten van andere providers. Samsung lijkt dus de veroorzaker van het probleem te zijn.

De Consumentenbond heeft inmiddels bij Samsung erop aangedrongen om de update aan te passen zodat de problemen worden verholpen. Volgens de bond heeft KPN zijn klanten inmiddels aangeraden om de update naar Ice Cream Sandwich niet uit te voeren. T-Mobile heeft aan de bond gemeld op een reactie van Samsung te wachten, en Vodafone meldt dat de problemen worden uitgezocht. Wie al problemen heeft met een toestel dat via KPN belt, kan dit laten oplossen bij een KPN business center.

De klachten hebben voornamelijk betrekking op de batterij. Die gaat sinds de update naar Android 4.0 minder lang mee en het toestel kan uitvallen. Samsung laat weten dat de klachten vooral betrekking hebben op KPN-klanten. De update is al snel door Samsung gestopt en wordt momenteel bugvrij gemaakt. De update zal binnenkort weer vrijgegeven worden en deze moet dan ook alle problemen verhelpen.

Bron: Consumentenbond

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters