Consumentenbond roept Apple op om garantiebeleid aan te passen

De Consumentenbond heeft Apple opgeroepen om haar garantiebeleid aan te passen. De bond kan zich niet vinden in het feit dat Apple slechts een jaar garantie wil verlenen op haar producten.

Apple iPhone 4S broken

Volgens de bond dient Apple de informatievoorziening op haar website aan te passen omdat deze nu misleidend zou zijn. ‘Als Apple niet bereid is de informatie over garantie op zijn website aan te passen, overweegt de Consumentenbond juridische stappen’, aldus Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. De bond hekelt het feit dat Apple slechts een jaar garantie communiceert en vergeeft aan consumenten. Volgens de Nederlandse wet hebben consumenten namelijk recht op een deugdelijk product gedurende de gehele verwachte levensduur van dat product, aldus de bon.

Apple promoot op haar beurt weer een Apple Care-plan aan consumenten waarmee ze garantie kunnen bijkopen voor twee of drie jaar. De bond meent dat dit misleiding is aangezien de consument volgens de wet al standaard minimaal twee jaar garantie heeft aangezien een product deugdelijk moet zijn de gehele verwachte levensduur van het product. De bond is dan ook bereid om juridische stappen te gaan nemen tegen Apple, mits de fabrikant haar voorwaarden tijdig aanpast.

De Consumentenbond refereert ook naar een uitspraak van een Italiaanse rechtbank waarin het Apple heeft beboet omtrent haar garantiebeleid. Ook daar wist het bedrijf de consumenten niet te informeren over de gebrekkige garantieregeling van een jaar. Apple Benelux heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van de Consumentenbond.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters