Consumentenbond test aangetekend bellen

In het laatst uitgekomen magazine van de Consumentenbond is de mobiele dienst ‘aangetekend bellen’ getest. Het gesprek wordt daarbij opgenomen en zes maanden bewaard door ‘Aangetekend Bellen’.

Deze dienst is specifiek bedoeld voor de mobiele telefoon, maar bellen naar een vaste lijn is wel mogelijk. Het principe houdt in dat degene die een gesprek wil laten opnemen het nummer van de dienst belt en daarna doorverbonden wordt met de persoon die hij of zij wil bellen. Als de beller heeft aangekondigd dat het gesprek wordt opgenomen, begint de dienst met het opnemen van het gesprek.

Het is een erg handige dienst om belangrijke gesprekken over de telefoon juridisch rechtsgeldig te maken, alleen is het dan verstandig om ook op te nemen dat je vertelt dat je het gesprek laat opnemen. Het enige nadeel is dat de kosten de pan uit kunnen rijzen, want bellen en terugluisteren kost 80 cent per minuut. Gelukkig kun je het gesprek ook downloaden, wat je dus een boel geld kan schelen.

consumentenbond

 

Bron: Consumentengids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bertus -

  De opname wordt 7 jaar bewaard en geen 6 maanden zoals verwoord. Deze dienst biedt juridische zekerheid omdat een derde partij (in dit geval Aangetekend Bellen) het wie, wat en waarom registreerd. De opname kan dus niet gemanipuleerd worden en dus is het rechtsgeldig. Lees hun vernieuwde website, google aangetekend bellen

 2. LazyDog -

  Nee, alleen sommige smartphones hebben een geluidsopname toets, en vaak is dat beperkt (bij mijn Nokia E61 max 1 minuut).

  Een ander punt is dat je die opnames moeilijk in een rechtzaak kunt gebruiken, omdat er geen checksum op zit, dus je kunt nooit aantonen dat er niet met de opname geknoeid is.

  Kortom, je hebt er niks aan.

  Zwerver: Google Nemop en kijk in de FAQ voor wat wel en niet mag met opnames.

  1. zwerver -

   Maar dit schijnt wettelijk te gebruiken te zijn, wat van een gsm-opname niet duidelijk is. Daarnaast heeft niet iedere gsm een makkelijke manier om het op te nemen terwijl dit wel makkelijker schijnt te zijn.

   1. Dominick -

    Ik zal wel ontzettend scheel zijn ofzo, maar ik heb nog nooit een opneem toets gevonden op een telefoon?

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters