Continuum for phone: Windows-smartphone kan desktop-apps uitvoeren

Microsoft heeft het voor elkaar gekregen om desktop-apps uit te voeren op een Windows-smartphone. Dat doet het technologiebedrijf via de app Continuum for phone.

Continuum for phone

Continuum for phoneMicrosoft lanceerde vorig jaar Continuum for phone. Dat is een functie die je in staat stelt om je Windows-telefoon als pc te gebruiken. Daarvoor hoef je alleen de smartphone aan een groter scherm aan te sluiten en de app te openen. Het aansluiten kan bovendien ook draadloos. Het probleem met deze functie is dat je veel apps, zoals bijvoorbeeld Google Chrome en Adobe Photoshop, niet uit kan voeren. Daardoor is het vaak toch handig om te wisselen naar een ‘echte’ pc.

Microsoft demonstreert complete versie Windows 10 op Snapdragon 820

Daar lijkt echter vrij snel verandering in te komen. Microsoft gaat namelijk een volledige versie van Windows 10, inclusief ondersteuning van desktop-apps, naar ARM-chipsets brengen. De softwaregigant heeft al een complete versie Windows 10 gedemonstreerd die werd aangedreven door een Snapdragon 820-processor. Daarbij demonstreerde het bedrijf onder meer ondersteuning voor het afspelen van HD-video’s, Adobe Photoshop en Microsoft Office.

Dat klinkt dus eigenlijk als een volwaardige computer, waarbij het enige verschil is dat een smartphone het geheel aandrijft. Dat leek ook het doel toen Microsoft de app in april van dit jaar lanceerde. “Wat we willen laten zien is onze unieke visie over telefoons en hoe we mensen in staat stellen om smartphones op te schalen tot een volwaardige pc-achtige ervaring”, zo zei Joe Belfiore van Microsoft destijds tegen The Verge. Met de nieuwe functies lijkt Microsoft daar in ieder geval een flinke stap dichterbij te komen.

Bron: The Verge, 2

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters