Coolblue stopt binnenkort met smartphoneabonnementen

Coolblue zal vanaf 1 februari stoppen met het aanbieden van telefoonabonnementen. Dit doen ze mede door de nieuwe wetgeving, waarbij een telefoonabonnement wordt gezien als een lening.

Nieuwe wet

Al enige tijd biedt de digitale winkel Coolblue telefoonabonnementen aan. Sinds 1 januari is er een nieuwe wet in gegaan voor mensen die een duur telefoonabonnement nemen. Vanaf nu zullen telefoons die je koopt vanaf €250,- worden gezien als een lening, waardoor het wordt opgenomen in het BKR-register. Vanaf 1 mei zijn providers en digitale aanbieders verplicht een test af te leggen bij de klant. Komt er ‘negatief’ uit, dan kunnen ze geen abonnement afsluiten. Komt je er ‘positief’ uit, dan kun je wel een abonnement afsluiten en wordt dat opgenomen in het BKR-register. Dit kan betekenen dat je later enkele duizenden euro’s minder hypotheek kunt lenen.

Voor een telefoonabonnement heb je keus tussen meerder providers, maar ook keus tussen verschillende aanbieders, zoals Coolblue en Belsimpel. Vaak heeft het laatste het voordeel voor extra service, korting, of speciale aanbiedingen die je niet hebt als je je abonnement rechtsreeks vanuit bijvoorbeeld T-Mobile afsluit.

Stoppen van Coolblue

Coolblue geeft als reden van stoppen per 1 februari de nieuwe wet aan. Volgens hen gaat het om de ‘toenemende complexiteit’, aldus Coolblue tegenover AndroidWorld. Alle abonnementen die lopen zullen wel door blijven gaan en bestellingen van voor 1 febuari worden gewoon geleverd.

Wat wel bij Coolblue zal blijven is het verkopen van losse telefoons, wat ze nu ook doen. Dit heeft een woordvoerster van het bedrijf zelf bevestigd. Het bedrijf biedt ook al enige tijd losse toestellen aan, zonder abonnement. Ze bieden telefoons als de iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 aan, maar ook toestellen van bijvoorbeeld het Engelse bedrijf Wileyfox. In dat laatste is de Nederlandse telefonaanbieder redelijk uniek, want veel bedrijven bieden telefoons van kleinere bedrijven niet aan.

Bron: AndroidWorld

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters