Corning Gorilla Glass 5 aangekondigd

Corning heeft zojuist een nieuwe versie van zijn Gorilla Glass aangekondigd: Gorilla Glass 5.

Corning Gorilla Glass

Corning Gorilla Glass 5Al meerdere jaren op rij is Corning Gorilla Glass het glas bij uitstek dat gebruikt wordt in smartphones. De reden hiervoor is dat het bedrijf gespecialiseerd is in het maken van stevige voorpanelen voor je dierbare toestel. Corning gebruikt natuurlijk geen gewoon glas. Het glas dat ze verkopen aan smartphone-fabrikanten is verstevigd waardoor het beter bestand is tegen vallen en eveneens niet zo kwetsbaar is voor krasjes dankzij sleutels en zand. Corning’s Gorilla Glass wordt gebruikt in het gros van de smartphones die je momenteel kunt kopen.

4.5 miljard

Corning Gorilla Glass 5Dat is hoeveel toestellen tot nu toe voorzien zijn van Corning’s Gorilla Glass. Het aantal geeft een mooi beeld van hoeveel fabrikanten wel niet beroep doen op het glas van Corning. Natuurlijk hebben ze dit aantal bereikt in de loop der jaren en met meerdere versies van Gorilla Glass.

Corning Gorilla Glass 5

Ondertussen zijn we toe aan de vijfde generatie van Gorilla Glass. Nieuw in deze generatie is dat het glas een val van een hoogte tot 1,60m voor 80% van de tijd zal overleven. Dit houdt in dat je je smartphone zou kunnen laten vallen wanneer je een selfie neemt zonder al te veel gevolgen. En om Corning’s eigen woorden te gebruiken: dit is tot 4 keer beter dan bij het glas van concurrenten. Al speelt hoe je smartphone valt en hoe deze is ontworpen natuurlijk ook wel een rol in de stevigheid van het scherm.

Juich niet te vroeg

Hoewel het heel goed klinkt dat het scherm van je smartphone 80% van de keren dat je hem laat vallen zal overleven, zit er toch een addertje onder het glas gras. Het glas dat deze vallen zal overleven is 0.6mm dik, terwijl sommige fabrikanten liever 0.4mm dik glas gebruiken. Dat de resultaten iets minder goed zullen zijn bij dunner glas, is redelijk voor de hand liggend.

Beschikbaarheid

Een exacte datum is nog niet gegeven voor wanneer we Gorilla Glass 5 in smartphones kunnen verwachten. Maar Corning wist al wel te melden dat zijn nieuwe versie van Gorilla Glass later dit jaar terug te vinden zal zijn in smartphones.

Bron: TheNextWeb

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters