Corning werkt aan smartphoneglas dat zo sterk is als saffierglas

Corning, de producent van het Gorilla Glass dat je op veel smartphones en tablets vindt, werkt aan een nieuw product dat bijna net zo sterk is als saffierglas.

Corning Gorilla Glass kondigt 3D-schermen aan ku xlarge

Corning is kennelijk wat zenuwachtig geworden door de – mislukte – poging van Apple om de schermen van de iPhone 6 en 6 Plus niet meer van Gorilla Glass te voorzien, maar van saffierglas. Apple heeft zoals bekend een producent van saffierglas opgekocht om hierin te voorzien. Maar het project is mislukt, de schermen bleken te bewerkelijk en niet in grote snelheid en massa te produceren. Althans niet snel genoeg voor Apple.

Dat vinden veel mensen jammer, want saffierglas belooft een bijna onbreekbaar scherm op te leveren. Enkele kleinere producenten zijn er wel mee begonnen, maar het spul is nog zo duur dat het op zeer weinig telefoons is te vinden.

Toch kan het ineens snel gaan met ontwikkelingen op dit gebied en Corning wacht de saffierglasrevolutie niet af. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat er nog sterker glas is geproduceerd, dat beter bestand is tegen een gewone val en dagelijkse ongelukken die een smartphonebezitter kan meemaken. Het heet nu geen Gorilla Glass meer, maar Project Phire. En Corning belooft dat dit product de ‘stevigheid van Gorilla Glass 4 combineert met een krasbestendigheid die de sterkte van saffier benadert.’

Maar dit is dus geen saffierglas; daar begint Corning niet aan. Het bedrijf heeft altijd beweerd dat saffierglas uitstekend is voor het voorkomen van krasjes, maar het is niet bestand tegen een eenvoudige val op de tegels. Dan versplintert het.

In plaats daarvan is het Gorilla Glass andermaal verbeterd zodat het nu ook krasjes beter kan voorkomen. Het nieuwe Project Phire-glas zou ook een flinke val op de stoep aan moeten kunnen, en het is geen probleem als je ongewild je scherm zandstraalt in je eigen broekzak na een dagje op het strand. Daar moet het nieuwe scherm goed tegen kunnen.

Corning belooft dat de Project Phire-schermen nog dit jaar naar de smartphonefabrikanten kunnen worden gestuurd. Inclusief Apple, hoopt het bedrijf.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters