Cyanogen gaat de concurrentie aan met Google middels haar eigen roms

Cyanogen heeft aangekondigd dat het een bedrijf gaat worden die zelf Android-roms gaat ontwikkelen. Het bedrijf gaat er vandoor met een eigen vork van Android en hoopt zo een beter OS te ontwikkelen.

Cyanogenmod is de populairste Android-rom momenteel voor een tal van toestellen, waaronder de Galaxy S III, Sony Xperia Z en HTC One X. De roms zijn veelal stock Android-roms met daaroverheen een aantal handige tweaks en toevoegingen die het leven van de gebruiker een stuk makkelijker moeten maken. Tot nog toe waren het altijd een groep vrijwilligers die van donaties wisten te overleven. Daar gaat nu verandering in komen. Cyanogen heeft namelijk aangekondigd dat ze een investeerder hebben gevonden die 7 miljoen dollar in het nieuwe bedrijf gaat steken om zo zelf Android-roms te kunnen ontwikkelen.

Volgens het nieuwe bedrijf maken inmiddels al 8 miljoen gebruikers gebruik van de mods van Cyanogen en daarmee lijkt het bedrijf groter te zijn dan Windows Phone. De nieuwe CEO, Kirt McMaster, geeft aan dat er 17 mensen fulltime bij het bedrijf in Amerika gaan werken. Het idee is om een Android fork te ontwikkelen, een rom op basis van Android maar dan dermate zwaar gemodificeerd dat het nog weinig lijkt op het originele OS, en daarmee de concurrentie aan te gaan met Android, iOS, BlackBerry en Windows Phone. De topman denk dan ook dat zijn bedrijf het derde besturingssysteem op de wereld kan ontwikkelen, voor BlackBerry en Windows Phone.

Het bedrijf gaat in haar eigen Android Fork dan ook een eigen interface ontwikkelen en garandeert dat toestellen moeiteloos te updaten zullen zijn naar nieuwe roms. Daarnaast moet de camera interface verbeterd worden. Nadeel van de Fork is wel dat Google-apps zoals de Play Store, Gmail, Maps en andere apps niet standaard aanwezig zullen zijn in de rom aangezien Cyanogen daar dan een licentie op moet nemen bij Google. De verwachting is dan ook dat de ontwikkelaar met een eigen applicatiewinkel zal gaan komen.

Cyanogen gaat zich binnenkort eerst rebranden met een nieuw logo en uiterlijk. De ontwikkeling van haar eigen systeem is inmiddels begonnen en de software moet net als Android gratis gaan worden aangeboden. Onduidelijk is nog hoe het bedrijf geld gaat verdienen met haar rom. Google heeft nog niet gereageerd op deze ontwikkeling.

Cyanogen gaat de concurrentie aan met Google middels haar eigen roms cyanogenmod site 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

    Kan iemand mij vertellen waarom cyanogen zo populair is? Ik dacht dat de meeste stock android prefereerden. In oppo trailer voor de N1 wordt gesuggereerd dat de N1 cyanogen krijgt.

  2. 24 centimeter -

    Het idee is om een Android fork te ontwikkelen, een rom op basis van Android maar dan dermate zwaar gemodificeerd dat het nog weinig leikt op het originele OS,

    leikt?

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters