Cyanogen haalt meerdere topmensen weg bij grote bedrijven

Cyanogen, het bedrijf achter Android-mod CyanogenMod, weet steeds meer topmensen van andere bedrijven aan te trekken. Het zorgt ervoor dat het bedrijf verder groeit.

CyanogenMod Installer beschikbaar in Google Play Store fff7d cyanogenmod nexus one

Want aanvankelijk was Cyanogen een bedrijf van, in feite, een paar Android-hobbyisten die met Android aan de gang gingen, het hevig modificeerden en dat besturingssysteem vervolgens beschikbaar stelden.

Inmiddels is Cyanogen een wat serieuzere speler geworden op de markt van de mobiele telefonie. Zo is de One van OnePlus, een dochterbedrijf van het Chinese Oppo, een high end-smartphone die standaard draait op CyanogenMod.

Cyanogen is allang geen indie-bedrijfje meer die lekker aanklooit, wanneer je een blik werpt op de mensen die voor Cyanogen werken. Dave Herman is vicepresident van de productafdeling, terwijl hij in het verleden nog hoge functies uitoefende bij onder andere Hulu, Amazon en Microsoft.

HTC’s voormalige engineertopman, Tyler Carper, is nu de vicepresident van engineering bij Cyanogen. Ondertussen is Vik Natarajan, tot voor kort vicepresident marketing bij processorfabrikant MediaTek, Cyanogens topman voor ‘Global Partnerships and Distribution’.

Het lijkt erop dat Cyanogen niet langer meer enkel Android-mods wil maken, maar zichzelf ook wereldwijd wil bezighouden met bijvoorbeeld hardware.

Bron: Cyanogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via