Cyanogen legt focus toch op applicaties

Na één vijfde van zijn personeel te ontslaan, begonnen geruchten rond te gaan dat Cyanogen Inc de focus zou gaan leggen op applicaties in plaats van zijn mobiele besturingssysteem. Vandaag meldt Cyanogen’s CTO Steve Kondik dat deze geruchten fout zijn.

Één op vijf ontslaan

Omdat Cyanogen een nieuwe strategie wil gaan toepassen heeft het bedrijf vorige week één vijfde van zijn personeel op straat gezet. Dit komt neer op een ontslag van 20 mensen. De manier waarop dit is gebeurt is veruit van vriendelijk. Alle mensen die mochten blijven kregen een mail om maandag thuis te blijven. Iedereen die deze mail niet had gekregen, en maandag op kantoor moest langskomen, werd zomaar op straat gezet.

Strategie

Doordat de nieuwe strategie de reden was achter het ontslaan van personeel begonnen geruchten rond te gaan dat Cyanogen zou gaan focussen op het maken van applicaties. En dus niet meer op het bouwen van CyanogenOS dat we kennen van onder andere de OnePlus One en WileyFox-smartphones.

CyanogenOS blijft

CyanogenmodGisteren heeft de CTO van Cyanogen, Steve Kondik, via een blogpost op het bedrijf zijn site laten weten dat het niet zal focussen op het maken van applicaties. In plaats daarvan zal het bedrijf CyanogenOS blijven ontwikkelen. Wel weet Kondik te zeggen dat er binnenkort meer informatie op de Cyanogen Inc site zal verschijnen over hoe ze CyanogOS zullen aanpakken met hun nieuwe strategie.

CyanogenOS

Je kunt CyanogenOS het best bekijken als een lichtjes aangepaste versie van Android dat meer functionaliteit biedt. Zo krijg je in CyanogenOS nog meer mogelijkheden om je Android-smartphone te personaliseren en ook zijn er handige functies aan toegevoegd zoals een equalizer.

Bron: FoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters