Cyanogen stopt met ontwikkeling Cyanogen OS

Cyanogen heeft aangekondigd te stoppen met het ontwikkelen van Cyanogen OS. Vanaf 31 december stopt het bedrijf met zijn besturingssyteem. De broncode blijft wel open, waardoor de gemeenschap nog altijd door kan gaan met het onwikkelen van CyanogenMod.

Cyanogen OS

Cyanogen OSCyanogen OS is een zeer geliefd besturingssysteem. Het is vrijwel gelijk aan stock-Android, maar biedt ten opzichte van de kale versie van Google’s operating system een aantal extra mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een equalizer voor geluid en de mogelijkheid om je systeem te personaliseren.

Cyanogen OS stopt

Nu heeft Cyanogen dus aangekondigd dat het stopt met de ontwikkeling van zijn besturingssysteem. Daarmee kunnen eigenaren van onder meer de OnePlus One en Zuk Z1 waarschijnlijk geen updates meer verwachten. Eigenaren van een Wileyfox-toestel lijken meer geluk te hebben: het Engelse bedrijf heeft aan Tweakers laten weten dat het zijn smartphones zal blijven ondersteunen.

In de toekomst wil Cyanogen zich meer richten op het maken van add-ons voor Android in plaats van hele firmwares. Daar werden de laatste maanden de nodige offers voor gebracht. Zo nam het bedrijf ruim drie weken geleden nog afscheid van mede-oprichter Steve Kondik.

Bron: Cyanogen via Tweakers

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters