Cyanogen vol zelfvertrouwen na succesvolle investeringsronde

Cyanogen blaakt van het zelfvertrouwen. Het bedrijf, gespecialiseerd in het aanpassen en verbeteren van Android, ontving 80 miljoen dollar in een investeringsronde. Het wil de strijd aangaan met Google. “We schieten een kogel door hun kop.”

CyanogenMod, van Cyanogen, draait op de OnePlus One

Dit zijn de woorden van de CEO van Cyanogen, Kirt McMaster, tegenover zakenblad Forbes. CyanogenMod werd al door mensen gebruikt om niet meer te maken te krijgen met apps die fabrikanten met een smartphone meeleveren. Sinds vorig jaar draait de Android-variant ook op de OnePlus One. Cyanogen heeft in India een exclusieve deal met Micromax gesloten, dat telefoons van submerk Yu uitrust met CyanogenMod.

Cyanogen wordt, kortom, steeds groter. Bovendien lijkt het bedrijf de steun, of in ieder geval de gunfactor, te genieten van een aantal grote bedrijven. Hier gaat het om fabrikanten van Android-smartphones die de eisen van Google een beetje zat zijn. Zo stelt Google onder andere eisen op het gebied van hardware in smartphones. Doe je niet wat Google zegt? Dan mag je de Play Store niet op de smartphone zetten die je verkoopt.

Cyanogen heeft nu een nieuwe samenwerking gestart, met het Amerikaanse bedrijf BLU Products. Deze firma is gespecialiseerd in het fabriceren van goedkope smartphones. Later dit jaar brengt BLU een smartphone uit die op CyanogenOS draait.

Het lijkt het plan te zijn van Cyanogen om, ter compensatie van de afwezigheid van Google-apps, gebruik te maken van andere apps. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Appstore van Amazon, Dropbox, Skype, Bing, Here Maps en een boel andere alternatieven op Google-apps. Zelfs een alternatief voor Google Wallet lijkt tot de mogelijkheden behoren.

Als Cyanogen dit klaar weet te spelen, lijkt de Android-variant van dit bedrijf een steeds geduchtere concurrent van Google’s Android te worden. Het kan fabrikanten er toe bewegen CyanogenMod te gebruiken, in plaats van Google’s Android. Dit betekent dat Google’s machtpositie minder sterk wordt.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters