Cyanogenmod 14.1 vanaf nu beschikbaar

Er zijn al een aantal weken onofficiële versies van CyanogenMod 14.1 beschikbaar, maar vanaf nu kun je voor een aantal toestellen de officiële update downloaden. Dit geldt voor een negental aan toestellen.

CyanogenMod

cyanogenmod 14.1 13 bootCyanogenMod is een van de vele ‘Custom Roms’ in de markt. Een Custom Rom vervangt de originele software op een toestel en vervangt het voor andere software. CyanogenMod baseert zich op de standaardversie van Android, ook wel stock-Android genoemd of AOSP (Android Open Source Project). Bij deze softwareversie krijg je een Nexus of Pixel-ervaring op een toestel van bijvoorbeeld Samsung, HTC of LG. CyanogenMod is een van de meest gebruikte Custom Roms en krijgt elke nacht een update. Dit is wel een soort bèta-update, waarbij het dus niet volledig stabiel kan zijn. Toch is een zogenaamde ‘nightly’ vaak stabiel genoeg voor dagelijks gebruik.

Sommige fabrikanten gebruiken standaard het besturingssysteem voor hun producten, zoals bedrijf OnePlus deed met de One. Ook krijgt bijvoorbeeld de Axon 7 van ZTE mogelijk officiële ondersteuning voor de rom. Als deze software standaard wordt geleverd bij toestellen, wordt er gesproken over CyanogenOS.

CyanogenMod 14.1

CyanogenMod 14.1 baseert zich op Android 7.1 Nougat. Het getal veertien staat voor de veertiende letter in het alfabet, de N van Nougat dus. CyanogenMod 14.1 is momenteel officieel beschikbaar voor negen toestellen, waaronder de Nexus 6P en de Nexus 5X. Hoewel deze toestellen al op de standaardversie van Android draaien, zijn er toch veel mensen die CyanogenMod willen draaien op hun Nexus-toestel. Dit willen ze omdat ze dat de toevoegingen van deze software krijgen, zoals themas en ‘Night Light’. Dat laatste gaat naar verwachting niet standaard in Android 7.1 Nougat zitten voor de Nexus-toestellen.

De volledige lijst van ondersteunde toestellen met de download pagina’s staat hier onder:

Nexus 5X
Nexus 6P
Samsung Galaxy S5
LG G3
LG G4
Xiaomi Mi3
Xiaomi Mi4
Motorola Moto G

Beschikbaarheid

Versie 14.1 van CyanogenMod is per direct te downloaden. Bedenk wel dat het gaat om een ‘nightly’ update en dat er dus nog een aantal bugs in kunnen zitten. Houd er ook rekening mee dat je na het flashen van deze Custom Rom je ook Google Apps moet downloaden om de Play Store te kunnen gebruiken. Dit kun je hier doen. Om de juiste Google Apps te downloaden is het nodig te kiezen voor Android versie 7.1. Let er wel op dat het flashen van aangepaste roms en dergelijke geheel op eigen risico is en dat AllAboutPhones niet aansprakelijk is voor het crashen van jouw toestel.

Bron: CyanogenMod

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters