CyanogenMod gaat apps van derden implementeren

De custom ROM CyanogenMod gaat in de nieuwste versie apps van derden implementeren. Microsoft is de eerste ontwikkelaar die een aantal apps standaard beschikbaar maakt. Andere partijen kunnen zich binnenkort ook beschikbaar stellen voor de nieuwste versie die volgende maand uitkomt.

Microsoft

CyanogenMod is erg populair onder de Android-rooters. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het apps van derden standaard in gaat bouwen om de software nog beter te maken. Microsoft was het eerste bedrijf wat een deal sloot met CyanogenMod waardoor apps als OneNote en Skype standaard in de software te vinden zijn. In de nieuwste versie zal er bij de telefoon-app dus een optie zijn om via Skype te bellen en in de browser zit OneNote ingebouwd zodat je memo’s snel kunt opslaan.

Derde partijen

CyanogenMod
CyanogenMod op een Samsung-smartphone

CyanogenMod heeft vandaag aangekondigd dat andere ontwikkelaars hun apps ook kunnen toevoegen aan de custom ROM. Denk hierbij aan een ontwikkelaar als Facebook die de Facebook-app standaard in de contacten-app kan plaatsen zodat je alle nummers van je Facebook-vrienden bij de hand hebt. Of WhatsApp als standaard berichten-app. Ook Google heeft een aantal apps zoals Google Foto’s en Google Now die geïntegreerd kunnen worden.

CyanogenMod 13

CyanogenMod hoopt de nieuwe versie van de custom Rom volgende maand uit te kunnen rollen. Dit zal CyanogenMod 13 worden. Gebruikers die de ROM al hebben geïnstalleerd kunnen dan een software-update installeren. Als je de ROM nog niet hebt kun je deze gratis via de site van CyanogenMod downloaden, maar let op, het is een ingewikkeld proces waar aardig wat kennis voor nodig is.

Custom ROM’s

CyanogenMod is nog steeds een van de meest gebruikte custom ROM’s. Android-gebruikers kunnen hun toestel ‘rooten’ en een eigen ROM zoals CyanogenMod installeren. Dit zorgt ervoor dat gebruikers hun besturingssysteem meer kunnen aanpassen, daarnaast zijn er ook een aantal handige features die je bij stock-Android niet vindt.

Bron: Market Wired

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hoep -

  Vind het jammer….
  Ik wil juist minder app’s er standaard in hebben. Daarom neem je juist een custom Rom.
  Zo kan je er alles op zetten wat Jij wil en dat is in ieder geval geen dingen van Microsoft
  Linux en Microsoft???? ik dacht en ik weet het zeker dat Microsoft anti open source is.
  Ik hoop dat CyanogenMod geen grootsheid waanzin krijgt en gewoon goede en licht lopende Rom blijft maken waarin de gebruiker de baas is.
  Want zo zijn ze begonnen en dat heeft hun ook groot gemaakt.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters