CyanogenMod gaat apps van derden implementeren

De custom ROM CyanogenMod gaat in de nieuwste versie apps van derden implementeren. Microsoft is de eerste ontwikkelaar die een aantal apps standaard beschikbaar maakt. Andere partijen kunnen zich binnenkort ook beschikbaar stellen voor de nieuwste versie die volgende maand uitkomt.

Microsoft

CyanogenMod is erg populair onder de Android-rooters. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het apps van derden standaard in gaat bouwen om de software nog beter te maken. Microsoft was het eerste bedrijf wat een deal sloot met CyanogenMod waardoor apps als OneNote en Skype standaard in de software te vinden zijn. In de nieuwste versie zal er bij de telefoon-app dus een optie zijn om via Skype te bellen en in de browser zit OneNote ingebouwd zodat je memo’s snel kunt opslaan.

Derde partijen

CyanogenMod
CyanogenMod op een Samsung-smartphone

CyanogenMod heeft vandaag aangekondigd dat andere ontwikkelaars hun apps ook kunnen toevoegen aan de custom ROM. Denk hierbij aan een ontwikkelaar als Facebook die de Facebook-app standaard in de contacten-app kan plaatsen zodat je alle nummers van je Facebook-vrienden bij de hand hebt. Of WhatsApp als standaard berichten-app. Ook Google heeft een aantal apps zoals Google Foto’s en Google Now die geïntegreerd kunnen worden.

CyanogenMod 13

CyanogenMod hoopt de nieuwe versie van de custom Rom volgende maand uit te kunnen rollen. Dit zal CyanogenMod 13 worden. Gebruikers die de ROM al hebben geïnstalleerd kunnen dan een software-update installeren. Als je de ROM nog niet hebt kun je deze gratis via de site van CyanogenMod downloaden, maar let op, het is een ingewikkeld proces waar aardig wat kennis voor nodig is.

Custom ROM’s

CyanogenMod is nog steeds een van de meest gebruikte custom ROM’s. Android-gebruikers kunnen hun toestel ‘rooten’ en een eigen ROM zoals CyanogenMod installeren. Dit zorgt ervoor dat gebruikers hun besturingssysteem meer kunnen aanpassen, daarnaast zijn er ook een aantal handige features die je bij stock-Android niet vindt.

Bron: Market Wired

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters