CyanogenMod Installer beschikbaar in Google Play Store

De CyanogenMod Installer is vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store. De Installer maakt het mogelijk om, om zonder al te veel technische kennis, de custom ROM te installeren op ondersteunde Android-telefoons. Naast de app is er ook een Windows-programma benodigd om de installatie te voltooien, de ontwikkelaar geeft aan bezig te zijn met een OSX-versie van de tool.

De CyanogenMod werkt op slechts een beperkt aantal toestellen. De makers van het programma hebben aangegeven dat zij alleen toestellen die relatief eenvoudig ontgrendeld kunnen worden ondersteunen. Toestellen waarbij de bootloader gekraakt moet worden zullen vooralsnog niet worden ondersteund, zo meldt het CyanogenMod-team.

Om de installatie te kunnen draaien is een aparte Windows-applicatie nodig. De ontwikkelaars geven aan hard aan het werk te zijn om de OSX-versie versie van het installatie-programma af te krijgen. Er zal waarschijnlijk geen Linux-variant komen, uit onderzoek van het CyanogenMod-team is gebleken dat veel Linux-gebruikers hun Custom ROM liever handmatig installeren.

CyanogenMod is de populairste Custom ROM voor Android-telefoons. Als gevolg van de populariteit is de ROM beschikbaar op een groot aantal toestellen. Gebruikers van CyanogenMod kiezen er voor om de Custom ROM te installeren vanwege zijn grote aanbod aan instellingen en kale Android-ervaring.

De gratis Android– en Windows-apps om Cyanogenmod eenvoudig te installeren zijn per direct beschikbaar. Het rooten van telefoons en het installeren van Custom Roms is geheel op eigen risico.

CyanogenMod Installer beschikbaar in Google Play Store fff7d cyanogenmod nexus one 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    Mijn ervaring is dat CM toch vaak net niet de ervaring biedt van andere roms. Voor veel mensen zal dit de tool zijn die ze over de drempel trekt om ook eens een custom rom te proberen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters