Cyanogenmod wellicht in zee met Oppo

De Oppo N1 wordt binnenkort officieel onthuld, en de CyanogenMod-crew is daarbij. En waarschijnlijk niet voor niets: Oppo zou wel eens de eerste officiƫle hardwarepartner van de ROM-bakkers kunnen worden.

Oppo Find 5 vanaf nu officieel leverbaar in heel Europa schermafbeelding 2013 05 26 om 224239
Oppo FInd 5

CyanogenMod is onlangs een officieel bedrijf geworden, en wil binnenkort een app lanceren in Google Play waarmee bezitters van Androidtelefoons het uiterlijk van hun toestel kunnen aanpassen. Tot nu toe is het nogal lastig om een ROM van CyanogenMod zelf te installeren. De instructies verschillen per toestel en de telefoon moet ook geroot zijn.

CyanogenMod wil daar verandering in brengen en komt dus binnenkort met een app waar alle Androidgebruikers een van de ROMs van het bedrijf mee kunnen installeren. Nu is afgelopen week een intrigerend filmpje verschenen van een van de CyanogenMod-leden die vertelt dat hij bij de lancering van de Oppo N1 zal zijn. Meer wordt er niet over verteld en al helemaal niet waarom, maar de combinatie van Oppo en CyanogenMod is opmerkelijk. Vrijwel alle telefoonfabrikanten houden vast aan hun eigen firmware (en bloatware) en willen niet dat ROM-bakkers zoals CyanogenMod aan de software op hun toestellen knoeien.

Oppo heeft echter een andere benadering; al bij de lancering van de Find 5 en Finder 5 werd beloofd dat de firmware op basis van de input van gebruikers zou worden aangepast. Wellicht gaat het Chinese bedrijf morgen nog een paar stappen verder, door CyanogenMod de vrije hand te geven in het aanpassen van haar toestellen. Wat betekent dat de koper van een Oppo N1 waarschijnlijk moeiteloos alle mogelijke ROM’s van CyanogenMod kan kiezen op zijn toestel.

De Oppo N1 wordt een phablet met een schermdiameter van 5,9 inch die wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Op de achterkant zouden bedieningsknoppen zitten, net als bij de LG G2.

Bron: BriefMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters