Cyanogenmod wellicht in zee met Oppo

De Oppo N1 wordt binnenkort officieel onthuld, en de CyanogenMod-crew is daarbij. En waarschijnlijk niet voor niets: Oppo zou wel eens de eerste officiële hardwarepartner van de ROM-bakkers kunnen worden.

Oppo Find 5 vanaf nu officieel leverbaar in heel Europa schermafbeelding 2013 05 26 om 224239
Oppo FInd 5

CyanogenMod is onlangs een officieel bedrijf geworden, en wil binnenkort een app lanceren in Google Play waarmee bezitters van Androidtelefoons het uiterlijk van hun toestel kunnen aanpassen. Tot nu toe is het nogal lastig om een ROM van CyanogenMod zelf te installeren. De instructies verschillen per toestel en de telefoon moet ook geroot zijn.

CyanogenMod wil daar verandering in brengen en komt dus binnenkort met een app waar alle Androidgebruikers een van de ROMs van het bedrijf mee kunnen installeren. Nu is afgelopen week een intrigerend filmpje verschenen van een van de CyanogenMod-leden die vertelt dat hij bij de lancering van de Oppo N1 zal zijn. Meer wordt er niet over verteld en al helemaal niet waarom, maar de combinatie van Oppo en CyanogenMod is opmerkelijk. Vrijwel alle telefoonfabrikanten houden vast aan hun eigen firmware (en bloatware) en willen niet dat ROM-bakkers zoals CyanogenMod aan de software op hun toestellen knoeien.

Oppo heeft echter een andere benadering; al bij de lancering van de Find 5 en Finder 5 werd beloofd dat de firmware op basis van de input van gebruikers zou worden aangepast. Wellicht gaat het Chinese bedrijf morgen nog een paar stappen verder, door CyanogenMod de vrije hand te geven in het aanpassen van haar toestellen. Wat betekent dat de koper van een Oppo N1 waarschijnlijk moeiteloos alle mogelijke ROM’s van CyanogenMod kan kiezen op zijn toestel.

De Oppo N1 wordt een phablet met een schermdiameter van 5,9 inch die wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Op de achterkant zouden bedieningsknoppen zitten, net als bij de LG G2.

Bron: BriefMobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters