Dash Express gaat de concurrentie aan met TomTom HD

Start-up Dash Navigation onthult een navigatiesysteem waarbij gebruikers vrijwel realtime verkeersinformatie verzamelen en ontvangen.

Het navigatieapparaat, genaamd Dash Express, maakt verbinding met het internet waarbij niet alleen verkeersinformatie wordt opgehaald, maar ook de locatie van het apparaat wordt verzonden. Het apparaat werkt daardoor als een sonde die de snelheid van het plaatselijke verkeer meet en deze doorgeeft. Het bedrijf verzamelt en verwerkt deze informatie en stuurt die vervolgens door naar alle andere verbonden Dash-apparaten. Hierdoor wordt de verkeersinformatie voortdurend geüpdatet met nieuwe metingen en ontstaat een vrijwel real-time weergave van de verkeersdrukte.

Het grote nadeel hiervan is dat het systeem pas echt goed kan werken wanneer het veel gebruikers telt. Hoe meer mensen in een stad gebruik maken van Dash Express, des te nauwkeuriger de systemen. Volgens de ontwikkelaar zijn voor een stad enkele honderden apparaten nodig om een accuraat verkeersbeeld te schetsen. Uiteraard is dit niet direct overal het geval, en tot die tijd maakt het systeem gebruik van verkeersinformatie die via een commerciële dienst wordt verschaft. Naast de aanschafprijs van ongeveer 400 dollar, betalen gebruikers maandelijks tussen de 10 en 13 dollar aan abonnementsgeld. Daar zitten wel al de kosten van de mobiele internetverbinding bij inbegrepen.

Adres van afstand sturen

Naast de actuele verkeersinformatie heeft de Dash Express nog een aantal andere interessante opties. Zo zoekt op internet zoeken naar plaatselijke bedrijven en kan daar direct een route naartoe uitstippelen. Ook is het volgens de fabrikant mogelijk om iemand van afstand een adres op te laten zoeken en deze via internet naar de Dash Express te sturen, die vervolgens automatisch de route instelt.

De Dash Express vertoont veel overeenkomsten met een navigatiesysteem van Nederlandse makelij: de TomTom ONE XL High Definition Traffic. Dit navigatiesysteem genereert eveneens verkeersinformatie die het verzamelt middels gsm-gebruikers met een Vodafone-abonnement. De prijsstelling van de twee apparaten (zowel aanschaf als abonnement) ligt in principe gelijk, ware het niet dat de huidige dollarkoers de Dash Express een stuk aantrekkelijker maakt.

de_frnt_2dmap_338x276 

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters