Data in het buitenland een stuk goedkoper dankzij EU-wetgeving

De EU heeft middels regelgeving de roamingkosten binnen Europa vanaf 1 juli naar beneden bijgesteld. Met namen data is met 29 cent per MB fors verlaagd.

De EU had de regelgeving vorige week al bekend gemaakt en sinds 1 juli 2013 moeten alle Europese providers, waaronder de Nederlandse, zich houden aan de nieuwe maximumtarieven voor roaming binnen de EU. De nieuwe regelgeving heeft zich met namen gericht op het verlagen van datakosten binnen de EU. Zo mogen providers nog maar maximaal 54 cent inclusief btw rekenen aan consumenten die roamen in de EU. Voor deze regelgeving was dat nog 85 cent per mb.

De nieuwe tarieven pakken ook de kosten voor bellen en sms’en aan zodra er geroamed wordt binnen de unie. Zo mag een belminuut nog maar 29 cent per minuut kosten en een sms’jes 10 cent inclusief btw. Voorheen was dit nog 35 cent per minuut en sms’en 12 cent. Het gebeld worden in de EU kost nu nog maar maximaal 8 eurocent per minuut zodra men aan het roamen is.

De EU is van plan om op 1 juli 2014 opnieuw de tarieven voor de gehele EU te verlagen. Een mb zal dan 24 gaan kosten in de EU tijdens het roamen en bellen gaat 23 cent per minuut kosten. Sms’en zal dan nog slechts 7 cent per bericht moeten opleveren voor providers. De bedoeling is dat op termijn providers niet meer gebonden zijn aan grenzen binnen de EU en dat ze met elkaar kunnen concurreren en er een centrale telecommarkt voor de EU ontstaat.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters