Datagebruik neemt tijdens jaarwisseling fors toe

Tijdens de jaarwisseling zullen veel mensen waarschijnlijk behoorlijk wat data verbruikt hebben. WhatsApp-berichtjes met nieuwjaarswensen en foto’s en video’s van het vuurwerk moesten allemaal in het eerste uur van 2017 verzonden worden. Ook de providers hebben dit gemerkt. Volgens hen steeg het datagebruik fors tijdens de jaarwisseling en gebruikten klanten een stuk meer data dan dezelfde tijd vorig jaar.

Vodafone

Mobiel datagebruikBij Vodafone gebruikten klanten bijna twee keer zoveel data ten opzichte van vorig jaar. Tussen 18:00 uur en 04:00 uur gebruikten zij in totaal 58 terabyte aan data. In de jaarwisseling van 2015 op 2016 was dat nog 30 terabyte. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat dat onder meer komt doordat veel mensen belden op het 4G-netwerk.

KPN

Ook bij KPN steeg het datagebruik behoorlijk ten opzichte van het Oud en Nieuw van vorig jaar. Al enkele uren na middernacht meldde het bedrijf een nieuw mobiel datarecord door de vele miljoenen verstuurde nieuwjaarswensen. In totaal werd er bij de Nederlandse provider 40 procent meer data verbruikt dan vorig jaar.

Piek datagebruik rond 0:30

Zowel Vodafone als KPN melden dat het hoogtepunt rond 0:30 lag. Vodafone meldt daarbij ook nog exacte cijfers: bij de provider gebruikten klanten rond die tijd 25,9 gigabyte per seconde. Dat was erg veel, maar geen nieuw record. Bij de kickbokswedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven werd wel 35 GB per seconde verbruikt.

Bron: ANP via NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters