Datagebruik Vodafone-klanten neemt fors toe

Sinds het 4G-netwerk van Vodafone landelijk gedekt is, neemt het datagebruik bij de provider fors toe. In het derde kwartaal werd er 5891TB aan data verbruikt, wat een stijging van 84,7 procent is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Datagebruik Vodafone-klanten neemt fors toe Vodafone

Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van Vodafone over het vierde kwartaal. In de periode tussen 1 oktober en 31 december steeg de omzet naar 437,7 miljoen euro, wat een stijging is van 2,2 procent. Het klantenaantal daalde wel met 1,9 procent. Vodafone heeft nu 5,180 miljoen gebruikers in Nederland.

In totaal heeft Vodafone 3,870 miljoen klanten die een abonnement hebben. Dit is een stijging van 3,8 procent. Het aantal mensen dat met beltegoed belt is fors gedaald, naar 1,310 miljoen mensen. Dit is een daling van 15,6 procent.

In de infographic hieronder staat nog meer informatie over het afgelopen kwartaal van provider Vodafone. Samen met KPN is Vodafone de enige provider die een landelijk dekkend 4G-netwerk heeft. Althans, de dekking is met 95 procent zo goed als dekkend.

Hiermee heeft het 4G-netwerk voor supersnel internet van Vodafone net zo veel dekking als het 3G-netwerk van de provider. Het 2G-netwerk van het Britse Vodafone heeft een dekking van 99,9 procent.

Ook in het buitenland kun je als Vodafone-klant uit de voeten met je abonnement. Zo kun je ook in andere Europese landen waar Vodafone actief is uit de voeten met 4G-internet. De provider biedt naast abonnementen met toestel ook Sim Only-abonnementen aan. Daarnaast zijn er nog hybride bundels en beltegoed van Vodafone. Thuis kun je ook internet, televisie en bellen van Vodafone nemen.

Datagebruik Vodafone-klanten neemt fors toe 150205 infographic fy15 q3 0 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters