Dataverbruik Nederlanders stijgt naar bijna 1 GB per maand

Het dataverbruik in Nederland stijgt snel. Inmiddels gebruiken Nederlanders per maand gemiddeld 890 MB aan mobiel internet, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog maar 541 MB was.

dataverbruik nederlandDit staat in de Telecommonitor van ACM, de markttoezichthouder voor mobiele telefonie. Dit komt onder andere omdat het aantal aansluitingen voor mobiel internet nog steeds elk kwartaal met enkele procenten stijgt. Daarnaast verbruiken Nederlanders over het algemeen ook gewoon meer data.

Een van de redenen hiervan is dat steeds meer mensen 4G internet hebben. Ook verbruiken apps steeds meer data. Denk maar aan foto’s die op Instagram in een hogere resolutie worden geplaatst, of het bekijken van video’s via Snapchat.

1000 MB dataverbruik in zicht

Het lijkt er in ieder geval op dat dit jaar de ‘magische’ grens van 1000 MB per gebruiker per maand behaald gaat worden. Wanneer dat precies is, is natuurlijk nog onbekend. De cijfers van het ACM slaan op het derde kwartaal van 2015. In die periode groeide het dataverkeer via 4G sterk en het dataverbruik via 3G nauwelijks.

In totaal is er in het derde kwartaal ruim 18 miljard MB verbruikt via mobiel internet, terwijl dat eerst nog 15 miljard MB was. Ook wordt er iets meer gebeld dan voorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters