De Ascend Mate 7 is Huawei's nieuwe top-phablet

BERLIJN – Huawei heeft in een afgehuurd stadion in Berlijn een nieuwe phablet gepresenteerd. De Ascend Mate 7 heeft een 6-inch scherm, ondersteunt 4G-internet en heeft een vingerafdruksensor, waarmee Huawei het voorbeeld van Samsung en Apple volgt. De telefoon, met een metalen frame, heeft een adviesprijs vanaf 499 euro.

De Huawei Ascend Mate 7 kost 499 euro en is in het derde kwartaal verkrijgbaar

De Ascend Mate 7 is Huawei’s nieuwe phabletvlaggenschip. Met redelijk dunne bezels ziet hij er best fraai uit. Huawei heeft in de Ascend Mate 7 een heel grote batterij. Met een inhoud van 4100 mAh heeft hij een van de grootste batterijen die je op dit moment in een smartphone kunt krijgen. Toch is de Mate 7 met 7,9 millimeter niet al te dik.

Het IPS LCD-scherm heeft een grootte van 6 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Onder de motorkap zit een octacoreprocessor die Huawei zelf heeft gemaakt, de Kirin 925. Vier Cortex A15-kernen klokken 1,9 GHz, vier Cortex A7-kernen klokken 1,3 GHz. Omdat de acht kernen taken en handelingen slim uitvoeren, moet de batterij extra lang meegaan, belooft Huawei.

De camera aan de achterkant schiet foto’s in 13 megapixel. De selfiecamera maakt aan de voorkant fotootjes in 5 megapixel, wat ook meer dan goed is voor een frontcamera. Huawei heeft haar userinterface voor de Ascend Mate 7 vernieuwd. EMUI 3.0 is op de telefoon geïnstalleerd.

Een noviteit voor Huawei is dat er een vingerafdruksensor op de Ascend Mate 7 zit. Volgens de Chinese fabrikant werkt deze beter dan ‘die van andere fabrikanten’ (lezen jullie mee, Apple en Samsung?). Je hoeft je vinger namelijk niet te vegen: een simpele druk op het scherm zou moeten volstaan.

De Huawei Ascend Mate 7 komt in het derde kwartaal naar China en Europa. Waarschijnlijk zit Nederland ook bij de betreffende landen. Bij de meegeleverde accessoires zit onder andere een headset met ruisonderdrukking. De twee varianten van de Mate 7 krijgen dus een adviesprijs mee van 499 en 599 euro.

De Huawei Ascend Mate 7 is vanaf 499 verkrijgbaar en komt in het derde kwartaal op de Nederlandse markt 
Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters