Nieuwe informatie en beelden Pokémon Go: de toekomst van Pokémon?

Pokémon: een hele generatie groeide en groeit er nog steeds mee op. De iconische franchise weet nog steeds met elk nieuwe deel miljoenen gamers aan te spreken, dankzij een ijzersterke formule en een geheel eigen stijl. De Japanse serie is één van de weinige franchises die geen last heeft van de teruglopende verkoopcijfers van Nintendo’s 3DS, maar toch is het tijd voor vernieuwing.

Pokémon Go

De jeugd van tegenwoordig gamed nou eenmaal op hun smartphone, en Game Freak, de studio achter Pokémon, weet dat maar al te goed. Daarom ging de Japanse studio een jaar geleden een samenwerking aan met Niantic Labs, de talentvolle startup die onderdeel van Google is. Je kent Niantic Labs misschien van Ingress, de revolutionaire augmented reality game waarin je tegen anderen in de ‘echte wereld’ speelt.

Augmented reality

2013-11-10 20_33_22-Ingress Intel Map
Ingress

Augmented reality betekent in het kort dat er een virtuele laag over de echte wereld wordt geplaatst. Je moet door je woonplaats lopen om plekken te veroveren, en bezienswaardigheden zoals belangrijke standbeelden kunnen zelfs geclaimd worden door de verschillende teams. Teams spraken online af om samen naar bepaalde (Nederlandse) steden te reizen, zodat ze de stad in kwestie met zijn allen konden veroveren. Het werd al snel duidelijk: Niantic Labs had met hun augmented reality gameplay goud in handen.

Gameplay

Nintendo, Game Freak en Google erkenden dat ook, en pompten $20 miljoen in de studio. Game Freak ontwikkelt samen met Niantic Labs Pokémon Go, een augmented reality spel waarin je in het echte leven Pokémons kunt vangen. Misschien kom je wel Pikachu tegen in je achtertuin, of moet je naar het Ijsselmeer fietsen om daar een Squirtle te vangen. Helaas hebben we sinds de aankondiging weinig meer van de mobiele game gehoord, tot dat begin deze week een gameplay video op het internet verscheen. Niantic Labs CEO John Hanke hield een keynote over de toekomst van augmented reality tijdens SXSW, een Amerikaans festival, waar blijkbaar ook gameplay van Pokémon Go getoond werd.

Pokémons vangen

Er zijn al wel verschillende Pokémon games voor smartphones en tablets, waaronder Pokémon Shuffle en de trading card game, maar met Pokémon Go komt de franchise op een volwaardige manier naar Android en iOS. Vandaag heeft Niantic Labs de eerste officiële informatie over de game vrij gegeven. Spelers kunnen specifieke pokémons enkel in bepaalde locaties vinden, maar wees niet bang: je hoeft niet naar andere landen te gaan om je favoriete pokémon te vangen. De plek waar je een bepaalde Pokémon kunt vinden hangt namelijk af van het type Pokémon: water Pokémon kun je bij meren vinden, en rots Pokémon vind je in rotsige gebieden.

Pokémon Go
Screenshots van de game

Naar buiten

Als je toevallig dicht bij een Pokémon in de buurt komt dan begint je smartphone te trillen. Vervolgens kun je met je touchscreen een pokeball op de Pokémon in kwestie gooien. Ook kunnen spelers eieren vinden en verzamelen, die openbreken nadat je een bepaalde afstand hebt gelopen. Dat is namelijk ook een belangrijk onderdeel van de filosofie achter Pokémon Go: Game Freak beseft maar al te goed dan hun games al twee decennia er voor zorgen dat de jeugd achter een schermpje zitten.

Met Pokémon Go kunnen ze spelers een reden geven om naar buiten te gaan. Spelers verzamelen experience points als ze spelen, en als je een hoger level wordt dan kun je ook sterkere Pokémons vangen. Denk dus aan een soort Pokémon light, maar dan wel met multiplayer.

Multiplayer

Je kunt net zoals in Ingress kiezen uit drie teams, om vervolgens tegen leden van de andere teams te battlen. Je probeert met je team verschillende gyms te veroveren door de aanwezige spelers te verslaan, en als een ander team dan de gym in kwestie willen veroveren, dan zullen ze eerst jou moeten verslaan. Waarschijnlijk krijgt elk dorp en stad een aantal gyms, dus er zijn genoeg plekken om te veroveren. Helaas duurt het nog even voor Pokémon Go uit komt, en is er nog geen release datum bekend. Wel zijn de eerste officiële screenshots al online verschenen, die je rechts van dit artikel kunt bewonderen.

 

 

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters