Dit is de Facebook Surround 360

Facebook creëert “Surround 360” een open source 360 graden camera om 360 graden video’s op je tijdlijn te krijgen.  De 360 graden foto’s en video’s zijn ook geschikt voor de oculus en andere Virtual Reality headsets.

Surround 360

Op de Facebook Developer Conference F8 werd de Surround 360 onthult. De Surround 360 is een 3D VR camera met 17 lenzen. Bij veel 360 graden camera’s moet je in de post productie de beelden aan elkaar plakken, de Surround 360 heeft hiervoor echter een algoritme en dit wordt dus automatisch voor je gedaan. De Surround 360 zal niet verkrijgbaar zijn in de losse verkoop, maar Facebook stelt de hardware designs en algoritmes gratis beschikbaar op Github. De hardware om de camera in elkaar te zetten is online te koop voor 30.000 dollar. Facebook wil niet met de camera de markt op gaan maar Facebook’s Chief Product Officer Chris Cox vond dat er nog geen goede referentie camera is.

Dit zijn de belangrijkste punten van de Surround 360

17 lenzen van 4 megapixel die bij elkaar 4K, 6K en zelfs 8K kunnen filmen. Er zit een fish eye lens op de bovenkant van de camera en twee op de onderkant. Hierdoor zitten er geen gaten in het beeld en is de paal waar de camera op rust ook niet te zien. De aluminium behuizing kan allerlei soorten weersomstandigheden aan en zal niet snel oververhitten. De camera is makkelijk op- en af te bouwen en door de paal aan de onderkant kan je hem overal naartoe rijden. Hij is er zelfs op gebouwd om vliegtuigvluchten aan te kunnen. Door het zogenaamde “genlocking” worden de lenzen aan elkaar gemaakt in het edit-proces waardoor je niet weken op het eindproduct zit te wachten maar eerder een dag. Het doel van Facebook is meer content creëren voor de Oculus, Gear VR en om je tijdlijn te ontdoen van de ellenlange reclames aangezien er gewoon te weinig nieuws gegenereerd kan worden.

Facebook 360

Een 360-video is een video die is gemaakt met een camera die een situatie in één keer in 360 graden opneemt. Kijkers kunnen de beelden verslepen en ze 360 graden draaien, zodat ze het beeld vanuit elke hoek zien. Deze video’s hebben een ‘360-video’-label in de linker onderhoek. Je kunt deze video’s bekijken op computers en op iOS- en Android-apparaten.

 

Bron: Facebook

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters