De irisscanner van de Galaxy Note 7: hoe werkt het? -ADV

Het klinkt een beetje als een spy-movie cliché. Toch is het dankzij de Samsung Galaxy Note 7 binnenkort mogelijk om met je oog je telefoon te ontgrendelen. Samsung is niet de eerste om een smartphone met irisscanner op de markt te brengen, maar wel de eerste om dit op grote schaal te doen.

Hoe werkt die irisscanner in de Galaxy Note 7 dan precies?

De iris van je oog is dat gedeelte dat bepaalt welke kleur ogen je hebt. Als je jouw iris van dichtbij bekijkt, dan zie je dat deze uit verschillende lijnen is opgebouwd. Deze lijnen vormen samen een uniek patroon. Het is zelfs zo dat de iris van jouw linker- en rechteroog verschillen!
De Galaxy Note 7 heeft een speciale camera aan de voorkant die met behulp van infrarood het patroon van jouw iris kan herkennen. Zelfs in het donker of met bril of lenzen! Samsung heeft bewust voor een aparte camera gekozen voor de irisscan. De ‘normale’ voorcamera filtert namelijk het infrarood licht, zodat de kwaliteit van foto’s niet wordt beïnvloed. Ook heeft de irisscanner een kleinere kijkhoek, zodat het oog goed gelezen wordt. Ook veraf!

De irisscanner is een gevoelig stukje techniek. Smartrepair ziet dat vooral val- of drukschade ervoor kan zorgen dat deze functie niet goed meer werkt. Een hoesje om je Samsung kan al veel problemen voorkomen. Toch schade aan je smartphone? Voor Samsung- of iPhone reparatie Tilburg ben je bij Smartrepair aan het juiste adres.

Klinkt tof. Maar is het ook veilig?

Experts zijn niet allemaal te spreken over de veiligheid van deze irisscanner. Je schijnt immers direct met een lichtstraal in je oog. Veelvuldig gebruik zou misschien voor schade aan je oog kunnen zorgen. 100% garantie kunnen we natuurlijk niet bieden, maar de irisscanner zou geen effect op je zicht moeten hebben, want de lichtstraal is nauwelijks zichtbaar.

Maar wat is het nut nu eigenlijk?

We hadden al een vingerafdrukscanner. Waarom dan nu een smartphone met een irisscanner? Zijn onze smartphones nog niet genoeg beveiligd? Vingerafdrukken kunnen gemakkelijk gestolen worden. Op elk oppervlak dat we aanraken, laten we ze immers achter. Een iris van iemand kopiëren daarentegen is veel lastiger. In principe zou echt niemand in jouw smartphone moeten kunnen als je gebruik maakt van de irisscanner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei

Dit zijn de Huawei Mate 10 en Huawei Mate 10 Pro lees verder

OnePlus 5 JCC+

WANT geeft de limited edition OnePlus 5 JCC+ weg: zo maak je gratis kans lees verder

Samsung Galaxy A

Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt lees verder

Apple iPhone X

‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’ lees verder

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters