De laatste Apple iPad mini geruchten samengevat

Apple zal vanavond een persconferentie houden en alle hints wijzen erop dat de iPad mini door de fabrikant aangekondigd zal gaan worden. All About Phones vat de laatste geruchten van de nieuwe tablet van Apple samen.

De aanstaande iPad mini is samen met de nieuwe iPhone 5 misschien wel Apple’s slechts bewaarde geheim tot nu toe. Er is al veel informatie over deze tablet bekend en daarnaast lijkt Apple zich vanavond ook te gaan richten op het content gedeelte van de tablet. Geruchten over een vernieuwde iPad 3 zijn ondertussen ook opgedoken en daarnaast lijkt Apple nog een paar andere producten aan te kondigen vanavond.

All About Phones somt alle geruchten over de iPad mini op en de overige producten die Apple wellicht vanavond zal gaan bekend maken. Het belooft in ieder geval een interessante avond te gaan worden vol nieuwe producten van de populaire fabrikant. De persconferentie van Apple begint om 19 uur Nederlandse tijd en is via een live stream te volgen.

De renders in dit artikel van de iPad mini zijn afkomstig van Martin Hajek.

Apple iPad mini kleurtjes

 

Apple iPad mini

Apple iPad mini

De aanstaande iPad mini zal uiteraard een kleinere en vooral goedkopere variant moeten gaan worden van de normale iPad. De strategie hierachter is dat Apple ook graag de onderkant van de markt wil gaan bedienen in de tabletmarkt die het zelf gecreëerd heeft met de introductie van de iPad. Veel Android-concurrenten, waaronder Asus met de Nexus 7 en Acer met de A100 weten hun tablet rond het 200 euro prijspeil te plaatsen. Apple zal dat naar verwachting niet gaan doen, de verwachting is dat de iPad mini een vanaf prijs zal kennen van de 300/350. Daarmee is hij ongeveer 120 euro goedkoper dan zijn grotere broertje, de nieuwe iPad.

De Apple iPad mini zal eveneens een aluminium behuizing mee gaan krijgen, maar er gaan geruchten dat hij wellicht in het zwart en in het zilver op de markt zal gaan komen. Andere mensen zeggen zelfs dat er nog meer kleurtjes van de tablet op de markt zullen gaan komen, maar de kans hierop lijkt erg klein. Het apparaat krijgt een 7.85-inch scherm mee met een resolutie van 1024×768 pixels, evenveel veel pixels als de iPad 2 dus.

Apple iPad mini

Door dat de prijs van de iPad mini relatief hoog zal zijn, dus rond de 300 euro is de verwachting, is de kans groot dat hij wel normale specificaties mee zal gaan krijgen. Dat betekent dat de nieuwe A6-processor uit de nieuwe iPhone 5 waarschijnlijk ook zijn werk zal doen in deze tablet. Eventueel zal er gebruik worden gemaakt van de A5X. Ook zal er 1GB aan ram aanwezig zijn. Er gaan geruchten dat de goedkoopste variant 8GB interngeheugen zal gaan mee krijgen om de prijs voor scholen laag te houden. Wel zullen er dan een 16GB, 32GB en een 64GB variant beschikbaar gaan komen en ook 3G wordt een extra optie die tegen bijbetaling aangeschaft kan worden. Geruchten gaan overigens dat dit de eerste iPad zal worden die wereldwijd gebruik kan maken van de meeste LTE-netwerken. De iPad mini zal net als de iPhone 5 over de nieuwe lightingconnector gaan beschikken, zo bleek al eerder uit gelekte afbeeldingen.

De verwachting is dat de iPad mini vanaf de eerste week van november de verkoop in gaat wereldwijd. De fabrikant is inmiddels al begonnen met de productie, daarom is er ook al zo veel over uitgelekt, waardoor een snelle introductie in de lijn der verwachtingen ligt.

Apple iPad mini

 

Apple iPad mini

 

Vernieuwde iPad

De normale iPad, ook wel de nieuwe iPad genoemd, lijkt vanavond ook een kleine update te krijgen. In het geruchtencircuit wordt gesproken van de iPad lightning omdat hij de beschikking krijgt over de nieuwe lightning-connector. Apple wil haar nieuwe aansluiting snel uitrollen en kiest er daarom voor om tussentijds een kleine update te geven aan haar vlaggenschip. Normaal wordt een nieuwe iPad pas in januari door Apple aangekondigd.

Het gerucht gaat ook dat de nieuwe iPad een nieuwe LTE-chip van Qualcomm mee krijgt die energiezuiniger is en met meer netwerken overweg kan. Daarnaast zou de Facetime-camera verbeterd zijn aan de voorkant van de tablet. Er wordt ook gesproken over een dunnere batterij, scherm en dus behuizing dankzij nieuwere technologien, de kans is echter klein dat dit ook daadwerkelijk in het apparaat nu al verwerkt zal zitten. De iPad zal verder geen wijzigingen mee gaan krijgen, zo is de verwachting.

De prijs van deze iPad zal het zelfde blijven en qua leverdatum wordt eind deze maand aangehouden. De tablet zal gelijk door Apple in al haar winkels vervangen dan worden door een nieuwe variant. De kans is klein dat ook deze variant in het zwart uitgedost zal gaan worden door Apple.

Apple iPad mini, Apple iPad, iPhone 5

 

iOS-update

Apple iPad mini

Apple zal naar verwachting deze week ook iOS 6.0.1 gaan vrijgeven. Deze update is vooral bedoeld om een paar bugs uit iOS 6 te verhelpen. Zo zit er nu bij gebruikers soms een aantal horizontale lijnen over het scherm als het toetsenbord op het scherm staat, of als de app-map open staat. Dat wordt weggewerkt met de bugfix. Een ander probleempje met de flitser voor de camera, die soms blijft branden als een foto is genomen, wordt eveneens opgelost met de nieuwe softwareversie.

Voorts wordt de WiFi-verbinding verbeterd. De 3G-verbinding eveneens, en er worden daarnaast ook verbeteringen aangebracht in iTunes Match, Passbook en Exchange. Deze versie 6.0.1. is alleen bestemd om wat kleine probleempjes op te lossen, maar een serieuze update van het OS komt er op korte termijn ook aan. Dat wordt versie 6.1 van iOS. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat deze versie al op de iPad mini zal staan.

De fabrikant zal vanavond ook iBooks 3.0 gaan introduceren voor de kleinere iPad. Deze update brengt vooral een paar belangrijke wijzigingen mee voor het onderwijs, een belangrijke markt voor Apple en een directe doelgroep voor de iPad mini dankzij zijn relatief lage prijs. Wat hierin precies veranderd is nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat de software nog meer toegespitst wordt op het bedienen van studenten en docenten.

Overig

Mocht je ook gek zijn van Apple MacBooks en iMac’s dan lijkt het erop dat je vanavond ook je lol op kunt. Apple zal namelijk naar verwachting een nieuwe 13-inch MacBook Pro gaan aankondigen en een nieuwe iMac. De MacBook Pro zal over een Retina-scherm gaan beschikken. De 15-inch variant was al een paar maanden geleden aangekondigd door Apple en nu moet ook de kleinere variant eraan gaan geloven.

De nieuwe iMac zal naar verwachting een nieuw design mee gaan krijgen en dunner worden. Er wordt gesproken over een waterdruppel-design die Apple voor het apparaat heeft ontworpen. De iMac zal wederom in 21-inch en 27-inch verkrijgbaar zijn en deze keer standaard 16GB aan ram mee gaan krijgen en een snellere processor. Onduidelijk is nog of er ook een retina-paneel in het apparaat zal zitten.

Apple CEO Tim Cook iPad mini

 

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters