De laatste Samsung Cubic-geruchten

Samsung is veel van plan de aankomende weken en één van de plannen lijkt het introduceren van een of meerdere telefoons met de naam Cubic. Twee van deze toestellen zagen we al, nu is er een derde bijgekomen.

Samsung i8000 Cubic Omnia2

Er staat veel te gebeuren voor Samsung, dat is wel zeker. Zo zal Samsung bijvoorbeeld donderdag met een volgende Armani-telefoon komen en ook op de 15e staat er iets te gebeuren. Hoogstwaarschijnlijk zal het evenement op de 15e iets van doen hebben met een nieuw toestel of nieuwe lijn toestellen die Samsung zal tonen: de Cubic. We zagen uit deze lijn even geleden al de S8000 en de M8000 en nu komt daar een derde toestel bij, de i8000. Het lijkt erop dat deze toestellen er allemaal zo’n beetje hetzelfde uitzien en allemaal een kenmerkende, zeshoekige toets hebben met een kubuspatroon erin. Waarschijnlijk gaat het hier dan ook om hetzelfde toestel, of een hele lijn van toestellen die er hetzelfde uitzien maar andere features hebben.

Het nieuw uitgelekte model, de i8000, zou de ‘echte’ opvolger van de Samsung Omnia moeten worden, de Samsung Omnia2. Dit toestel moet de Windows Mobile-versie van de Cubic zijn, met een scherm dat een doorsnede heeft van maar liefst 3,7 inch. Opvallend is dat dit een tft-touchscreen moet zijn dat aanraakgevoelig is gemaakt met behulp van de resistieve technologie, iets dat zeker een downgrade is van de OmniaHD met een capacitief amoled-exemplaar. Verder heeft de Omnia2 een 8-megapixelcamera met prima VGA-video-opname met een framerate van 30fps, zodat deze Windows Mobile-smartphone een echte alleskunner is op multimediagebied. Verder is opvallend dat het operating system van de Omnia2 net zo goed geskind zal zijn als dat van de TouchDiamond2 en TouchPro2, waardoor je bijna geen last meer hebt van het Windows Mobile 6.1-systeem dat door velen niet echt mooi gevonden wordt. Natuurlijk zal dit gebeuren door middel van Samsung’s TouchWiz-interface, die steeds verder uitgebreid wordt door de producent.

Over de S8000 is ook nieuws, namelijk een filmpje van het toestel. Hierin komen alle belangrijke aspecten van de Jet aan bod en is te zien dat het geen Android-toestel zal zijn. Het is een gewone feature-phone, met een iets aangepaste vorm van Samsung’s TouchWiz-interface. Dit keer heeft de interface een aantal verschillende stand-by schermen gekregen, zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Android. Het filmpje kun je hieronder bekijken.

Hoe het nu precies zit met deze familie van telefoons is niet bekend, maar wat ons betreft zijn er ruwweg drie opties. De eerste is dat het allemaal andere prototypes zijn van hetzelfde toestel, hoewel dat niet erg waarschijnlijk is. De andere optie is dat de S8000 en M8000 de feature-phones gaan worden en dat de M8000 een buitenlandse variant is van de S8000, de i8000 zou wel in alle landen op de markt komen als Omnia-opvolger. Deze optie lijkt ons het meest logisch, maar ook voor de derde valt iets te zeggen. De derde optie is dat de M8000 de Android-Cubic zal zijn, de S8000 de feature-phone-versie en de i8000 de Windows Mobile-versie.

Iets wat wel zo goed als zeker is, is dat we één of meerdere toestellen van deze Cubic-lijn zullen zien op 15 juni aanstaande. Twee duidelijke aanwijzingen hiervoor zijn toch wel dat op de röntgenfoto op de Unboxed-site een zeshoekige toets te zien was en ook de toets zelf lijkt een aanwijzing te zijn. Het motief op de toets lijkt overal, maar zeker in de foto hier linksboven, ontzettend veel op het Unpacked-logo. Tot slot is er ook nog een nieuw filmpje geplaatst op de Unpacked-site, dat vijf sleutelwoorden laat zien: Performance, Design, Display, Internet en Entertainment. Al deze sleutelwoorden lijken zeker in de i8000 helemaal tot hun recht te komen en dat kan dan ook een nieuwe aanwijzing zijn. Op 15 juni zullen we het zien.

Bron: GSM Arena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters