De LG G5 van grote invloed op kwartaalcijfers

Vandaag heeft LG zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt en vooral de mobiele tak van het Zuid Koreaanse bedrijf schoot behoorlijk het rood in.

Het verlies van 148 miljoen euro is deels te verklaren door de marketing rondom het nieuwe vlaggenschip, de LG G5. De marketingkosten waren aanzienlijk hoger dan rondom LG’s eerdere smartphones.

De LG G5

Het modulaire design van de smartphone is natuurlijk een unieke feature en om dit duidelijk te kunnen maken aan de consument is een klus die budget vraagt. De release van het toestel valt ook een beetje onhandig uit, want alle marketingkosten zijn in Q1 gemaakt, terwijl de verkoopopbrengsten pas in Q2 duidelijk gaan worden. We zijn erg benieuwd naar de cijfers van Q2, want daarin gaan we de verkoopcijfers van de LG G5 terugzien.

Marketingstrategie

Hoewel wij behoorlijk te spreken waren over de LG G5, is het afleveren van een goede smartphone niet direct een garantie van goede resultaten onder de streep. In het verleden had bijvoorbeeld HTC, met de HTC One een fantastische telefoon afgeleverd, het enige dat wat achterbleef was de camera, maar de verkoopcijfers vielen enorm tegen. Zowel consumenten als de pers waren erg te spreken over het toestel, maar door een gering marketingbudget bleef de telefoon onder verwachting verkopen. Dit is iets dat HTC met de onlangs uitgebrachte HTC 10 anders gaat doen, dit toestel krijgt wel de aandacht die het verdient.

LG lijkt dus ook vastbesloten de LG G5 niet onder de radar te houden en we gaan snel zien of deze marketingstrategie zijn vruchten af zal gaan werpen.

LG Electronics

Gelukkig was het niet alleen maar kommer en kwel, want LG Electronics als geheel draaide wel behoorlijk winst. De electronicafabrikant heeft een witgoed-afdeling die altijd goede cijfers heeft. LG Electronics draaide een winst van ruim 371 miljoen euro. De andere grote Zuid Koreaanse fabrikant, Samsung, kon pochen met fenomenale cijfers van het afgelopen kwartaal, dit kwam vooral door de Samsung Galaxy S7 en de S7 Edge.

Bron: LG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters