'De nieuwe iPad krijgt kleine hardware revisie'

Volgens bronnen die zich bevinden in de supply chain voor de productie van de nieuwe iPad krijgt deze tablet binnenkort een kleine hardware revisie. Hierbij zal onder andere de batterij iets veranderd zijn om oververhitting te voorkomen.

De nieuwe Apple iPad foto

De nieuwe iPad werd door Apple op 3 maart aangekondigd. Nu het apparaat ondertussen alweer enkele maanden te koop is krijgt deze binnenkort een kleine hardware revisie. Een hardware revisie is vrij gebruikelijk om mogelijke problemen te voorkomen of de productie te vereenvoudigen en goedkoper te maken. Digitimes beweert van bronnen die zich bevinden in het productieproces van de nieuwe iPad te hebben vernomen dat zo’n revisie er ook voor de iPad aankomt. Hierbij zou het gat van de cameralens iets groter zijn gemaakt en verdere maatregelen zijn genomen om oververhitting te voorkomen.

Vlak na de lancering van de nieuwe iPad schreven we al dat er mensen last hadden van oververhitting. Om oververhitting te voorkomen zou de accu een nieuwe revisie hebben gekregen. Een andere verandering is dat de accu mogelijk wat lichter is gemaakt om de nieuwe iPad in zijn totaal wat lichter te maken. Ten slotte zou Sharp een grote order hebben gekregen om 2 miljoen panelen voor de nieuwe iPad te maken. Mogelijk omdat de andere leveranciers moeite hebben aan de vraag te voldoen. Volgens de bronnen van Digitimes wordt de nieuwe revisie in de zomervakantie op de markt verwacht. Een speciale aankondiging zal hiervoor niet komen omdat het enkel om wat kleine verbeteringen gaat die weinig mensen zullen opmerken.

Bron: Digitimes

tags:
  Chrome OS Acer tablet Google

  Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

  Google Pixel C Apple

  De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

  Apple iPad dunne schermranden

  Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

  Luna Display iPad

  Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

  Microsoft Surface Mini

  Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

  Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

  Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters