De NS wil in de TomTom komen te staan

De Nederlandse Spoorwegen en TomTom zijn druk in gesprek om de bus en trein tijden in TomTom’s te krijgen. Volgens het maandblad P+ zijn de twee al enige tijd in onderhandeling.

Een zegsvrouw van TomTom bevestigt de gesprekken tegenover Tweakers.net, maar zegt niet op de uitkomst van die gesprekken vooruit te kunnen en willen lopen. De komst van een TomTom-versie met een geïntegreerd spoorboekje is dus nog allerminst zeker. Veerman is echter overtuigd van de voordelen:

“Wanneer het spoorboekje in de TomTom zit, kun je kiezen. Je kunt met de auto naar een station rijden als het verkeer voor je helemaal vastzit. De TomTom vertelt dan hoe laat je met de trein op je bestemming bent. Een integraal systeem dus. We hebben al navigatie in de auto, maar dat beperkt zich tot de weg. Daarnaast hebben we de ov-routeplanner, maar die gaat alleen over openbaar vervoer. Als je die twee combineert, kun je elke reis zo gunstig mogelijk plannen”

De directeur biedt in het interview automobilisten en passant ook een zakelijk NS-abonnement aan. Dat zou niet duurder uitpakken dan de benzine die een leaseauto zou hebben verbruikt. De auto bij een station parkeren om de trein, bus of metro te nemen zou daarmee volgens de NS een financieel haalbaar alternatief worden. Hiermee wil de NS ook wat geld in het laatje krijgen.

tomtom1e 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters