De NS wil in de TomTom komen te staan

De Nederlandse Spoorwegen en TomTom zijn druk in gesprek om de bus en trein tijden in TomTom’s te krijgen. Volgens het maandblad P+ zijn de twee al enige tijd in onderhandeling.

Een zegsvrouw van TomTom bevestigt de gesprekken tegenover Tweakers.net, maar zegt niet op de uitkomst van die gesprekken vooruit te kunnen en willen lopen. De komst van een TomTom-versie met een geïntegreerd spoorboekje is dus nog allerminst zeker. Veerman is echter overtuigd van de voordelen:

“Wanneer het spoorboekje in de TomTom zit, kun je kiezen. Je kunt met de auto naar een station rijden als het verkeer voor je helemaal vastzit. De TomTom vertelt dan hoe laat je met de trein op je bestemming bent. Een integraal systeem dus. We hebben al navigatie in de auto, maar dat beperkt zich tot de weg. Daarnaast hebben we de ov-routeplanner, maar die gaat alleen over openbaar vervoer. Als je die twee combineert, kun je elke reis zo gunstig mogelijk plannen”

De directeur biedt in het interview automobilisten en passant ook een zakelijk NS-abonnement aan. Dat zou niet duurder uitpakken dan de benzine die een leaseauto zou hebben verbruikt. De auto bij een station parkeren om de trein, bus of metro te nemen zou daarmee volgens de NS een financieel haalbaar alternatief worden. Hiermee wil de NS ook wat geld in het laatje krijgen.

tomtom1e 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters