De Opta sluit 0900-nummers van de Gele Gids af

Nadat er ruim 500 klachten waren gekomen heeft de OPTA besloten om het 0900-nummer van het bedrijf uit de lucht te halen. De nummers zijn inmiddels niet meer te bereiken via de telefoon, zo laat de OPTA weten.

Gouden Gids

Het bedrijf had een misleidende handelswijze om klanten te binden aan een vast reclame contract. Ze verstuurden offertes aan bedrijven die op controleformulieren van de inschrijving bij de Gouden Gids leken, de offertes beschikten dan ook over een bedrijfslogo dat sterk leek op dat van de Gouden Gids. Als klant de offerteformulieren hadden ingevuld en verstuurd, zaten ze voor twee jaar vast aan een reclamedienst die 65 euro per maand kost.

Het 0900-nummer dat op facturen staat die de Gele Gids verzond is uit de lucht gehaald door de OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, omdat ze denken dat er een loze dienst schuilgaat achter het betreffende 0900-nummer.

Het Steunpunt Acquisitiefraude ontving meer dan 500 klachten van bedrijven die zich ernstig misleid voelden door de Gele Gids. De rechter heeft inmiddels besloten dat de Gele Gids zijn manier van bedrijfsvoering moet staken en heeft hier een bevel voor uitgegeven, na een verzoek van de Gouden Gids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters