De Opta sluit 0900-nummers van de Gele Gids af

Nadat er ruim 500 klachten waren gekomen heeft de OPTA besloten om het 0900-nummer van het bedrijf uit de lucht te halen. De nummers zijn inmiddels niet meer te bereiken via de telefoon, zo laat de OPTA weten.

Gouden Gids

Het bedrijf had een misleidende handelswijze om klanten te binden aan een vast reclame contract. Ze verstuurden offertes aan bedrijven die op controleformulieren van de inschrijving bij de Gouden Gids leken, de offertes beschikten dan ook over een bedrijfslogo dat sterk leek op dat van de Gouden Gids. Als klant de offerteformulieren hadden ingevuld en verstuurd, zaten ze voor twee jaar vast aan een reclamedienst die 65 euro per maand kost.

Het 0900-nummer dat op facturen staat die de Gele Gids verzond is uit de lucht gehaald door de OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, omdat ze denken dat er een loze dienst schuilgaat achter het betreffende 0900-nummer.

Het Steunpunt Acquisitiefraude ontving meer dan 500 klachten van bedrijven die zich ernstig misleid voelden door de Gele Gids. De rechter heeft inmiddels besloten dat de Gele Gids zijn manier van bedrijfsvoering moet staken en heeft hier een bevel voor uitgegeven, na een verzoek van de Gouden Gids.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters