De slimme auto biedt nieuwe mogelijkheden

Als het aan autobedrijven en telecomaanbieders ligt, gaan we binnenkort online de weg op. Beide sectoren bundelden de krachten en werken samen aan de Slimme Auto. In samenwerking met meteenautoverkopen.nl gingen we op onderzoek uit om te zien wat we van de toekomst mogen verwachten.

De ontwikkeling van de Slimme Auto

Is je huidige auto nog voornamelijk een stuk gemotoriseerde hardware, de Slimme Auto maakt hier een einde aan. De Slimme auto is in feite een smartphone op wielen. Doordat je altijd online bent, heb je toegang tot een veelheid aan services.

Toekomstmuziek? Beslist niet.

Meteenautoverkopen.nl ging op onderzoek uit, en ontdekte dat er nog heel wat te verwachten valt. Al in 2014 lanceerde Apple de Apple Car Play. Met deze software kunnen iOS-apparaten zoals de iPad en de iPhone direct aan je auto worden gekoppeld. Maar hoe innovatief ook, volgens The Wall Street Journal is dit nog maar een voorproefje. Momenteel werken ruim duizend mensen aan de nieuwe Apple connected auto. Apple is trouwens niet de enige. Diverse automerken gingen al met een connected auto de Amerikaanse markt op.

Altijd verbonden met je auto

Een connected auto, wat houdt het precies in? De connected car beschikt over diverse devices die onderling verbonden zijn en die gekoppeld kunnen worden aan devices, netwerken en diensten buiten de auto. Vanuit jouw auto in 1 seconde de auto van je collega traceren? Contact leggen met kantoor? Alvast een pizza bestellen? Het is allemaal mogelijk met deze technologie.

De internetverbinding is meestal verbonden met een lokaal netwerk. Zo ben je altijd op de hoogte van verkeersopstoppingen, ongevallen en andere veiligheidswaarschuwingen. Bovendien heb je toegang tot speciale services. De BMW Connected NA biedt bijvoorbeeld een virtual assistant, die aangeeft hoe laat je moet vertrekken om op tijd te zijn. Via sms alerts houdt deze assistant je vrienden en zakenpartners op de hoogte van je aankomst.

5G in je auto: altijd connected

Houd je vast, want het 5G internet komt eraan! Tijdens een recente test van Samsung haalde dit netwerk snelheden tot 1 GB per seconde (1.000 MB p/s). Ter vergelijking: de huidige 4G-netwerken halen 75 MB per seconde. Bovendien is de capaciteit van het 5G-netwerk veel groter dan die van 4G. Dat betekent dat meer mensen tegelijkertijd de digitale snelweg op kunnen zonder dat het netwerk overbelast raakt.

Dat maakt 5G ook voor de connected car interessant. Hoe vol is je tank nog? En is je auto toe aan een onderhoudsbeurt? Voortaan lees je het eenvoudig af van je smartphone. Je auto kan zelfs als WiFi-hotspot functioneren. Zo zijn jouw passagiers de hele reis online. Niet onhandig als je op weg bent naar de Costa del Sol!

Nu alvast je auto verkopen?

Wil jij binnenkort digitaal de snelweg op? Dan is het zaak te zorgen dat je je oude auto snel en tegen een leuke prijs kwijtraakt. Bij Meteenautoverkopen.nl bieden we je een gratis online waardetaxatie. Kijk snel op onze website, zodat je straks helemaal klaar bent voor de nieuwste innovaties!

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters