“De term 'smartphone' is dood”

Onderzoeksbureau Forrester meent dat de term ‘smartphone’ eigenlijk geen waarde meer heeft en daardoor een betekenisloos woord is geworden. Tegenwoordig zou bijna elke telefoon wel onder de noemer smartphone kunnen vallen en ook producenten zouden het woord daardoor te veel misbruiken.

Forrester, een groot onderzoeksbureau uit de VS, meent dat de term smartphone tegenwoordig geen waarde meer heeft aangezien bijna elke telefoon tegenwoordig onder die definitie valt. Zo zijn er natuurlijk de standaard smartphones met een ‘slim’ OS erop, echter is het tegenwoordig niet duidelijk wat nu het ene OS in slimheid onderscheidt ten opzichte van de rest. Volgens Wikipedia hoeft een telefoon slechts een agendafunctionaliteit te hebben en een telefoonboek en daardoor valt tegenwoordig elke telefoon wel onder het kopje ‘smartphone’.

Het onderzoeksbureau stelt dan ook voor om de benaming ‘smartphone’ anders te gaan toekennen, door een paar nieuwe criteria op te stellen. Zo zal de openheid en uitbreidbaarheid’ van een telefoon producenten moeten laten besluiten of het toestel wel of geen smartphone is. Daarnaast zouden ‘consumptie en creatie’ en ‘utiliteit en entertainment’ factoren moeten worden die bepalen of een telefoon wel of geen smartphone zou zijn. Forrester wil dan ook meer naar het OS kijken dat op een telefoon te vinden is dan naar de daadwerkelijke functionaliteit van het toestel. Hoe slimmer het OS hoe meer het een smartphone is en de ondergrens zal worden getrokken bij het wel of niet kunnen installeren van applicaties die niet alleen op java lopen.

Smartphones

 

Bron: Forrester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Nou niet Microsoft 😉 Niet alleen Microsoft maakt smartphones en daarnaast kan niet één bedrijf duidelijke richtlijnen bepalen. Uiteindelijk zullen het de consumenten en producenten gezamenlijk zijn die de term blijft gebruiken of niet, onafhankelijk van de officiële definitie.

    1. Dominick -

      Ja 😛 Ik vind die definitie van wikipedia een beetje vreemd, die twee functies hadden telefoons van €60 vijf jaar geleden ook al. Dan zou inderdaad alles een smartphone zijn. Ik blijf er gewoon bij dat een smartphone een telefoon is met een uitbreidbaar OS, zoals WinMo, Symbian of Android.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters