De toekomstplannen van LG

LG wil in 2012 de op een na grootste toestelproducent ter wereld zijn, ze verwachten de hiervoor benodigde groei vooral in de smartphonemarkt te kunnen waarmaken. Daarnaast gaat LG in juli zijn eigen downloadwinkel openen in Zuid-Korea.

LG logo

Het eerste doel van LG is zijn huidige marktaandeel in de telecomindustrie te behouden en te groeien ondanks de economische crisis zodat het bedrijf in 2012 kan zeggen dat het de op een na grootste telefoonfabrikant van de wereld is. LG hoopt de groei te bereiken door te investeren in groeiende markten zoals het smartphone-aandeel dat wereldwijd gaat groeien met 28% per jaar en in opkomende afzetmarkten zoals Afrika.

De verwachte groei zal vooral voortkomen uit het marktaandeel in smartphones. LG is van plan om rond de 80 nieuwe telefoon toestellen uit te gaan brengen in 2009, waarvan 12 premium-modellen zijn, vertelt Ma CHang-min, vicepresident van de marketingstrategie voor mobiele communicatie.

LG werkt samen met Microsoft Corp om zijn aanbod van smartphones te vergroten, ook heeft LG een toestel gepland staan dat draait met Google’s Android voor dit jaar.

Over de applicatiewinkel die LG gaat openen in Zuid-Korea schrijft persbureau Reuders dat de applicatiewinkels niet alleen software en games zal gaan verkopen maar ook muziek. Of deze downloadshop ook in andere landen beschikbaar wordt is nog niet bekend.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters