De ultieme 'wearable': een T-shirt met bluetooth

Een bedrijf heeft een T-shirt ontwikkeld met een datamodule, dat via een aantal sensors en die module informatie over hartslag, verbrande calorieën en intensiteit van een workout deelt met een verbonden smartphone.

De ultieme 'wearable': een T-shirt met bluetooth smart shirt

Dit bedrijf, OMsignal, vindt een T-shirt beter dan wearables als fitnessbandjes en horloges of hartslagmeters die je onder een T-shirt moet omdoen. “We dragen ons hele leven kleding”, legt CEO Stéphane Marceau uit. “Het is de meest natuurlijke en daarom ook het ultieme ‘wearable’-medium.”

Via bluetooth wordt de informatie van de sensors naar een smartphone gebracht. Die kan calculeren hoeveel calorieën er worden verbrand en andere statistieken loslaten op de data die via het T-shirt doorkomt.

Op het shirt zit een verwijderbare datamodule de alle info verzamelt. Die moet wel even van het shirt worden afgehaald voordat het in de was wordt gedaan. De datamodule heeft stroom voor dertig workouts en kan waarschijnlijk worden opgeladen, al vermeldt het verhaal daar niets over.

Wel vermeld wordt de prijs: zo’n 200 dollar. Wat het een erg prijzige accessoire maakt. De eerste lichting van deze T-shirts is alleen in grote mannenmaten te krijgen. Een T-shirtcollectie voor vrouwen komt er echter snel aan, meldt het bedrijf.

Bron: Engadget

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters