‘iPhone 7 niet gemaakt van aluminium’

Afgelopen jaren brengt Apple steeds in september een nieuwe iPhone uit. Dit jaar komen de iPhone 7 en 7 Plus uit. Volgens de verwachtingen van de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo worden deze smartphones dunner dan hun voorgangers: tussen de 6 en 6,5 millimeter. Hierover schrijft het doorgaans betrouwbare MacRumors, dat wel vaker beschikt over informatie over nog niet aangekondigde smartphones van Apple. In de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zou ook de 3,5 mm audio-aansluiting voor oordopjes verdwijnen, waardoor de smartphones dunner kunnen worden.

iPhone 7
iPhone 7

Waterproof

Volgens de geruchten zal de iPhone 7 waterproof zijn en de telefoon zal niet meer van aluminium zijn, maar van een ander materiaal. Het is nog onbekend om wat voor materiaal het gaat. De iPhone 6S was ook gemaakt van en ander type materiaal dan de iPhone 6, al ging het toen alleen om een sterker aluminiumtype.

De iPhone 7 zal voorzien zijn van een Apple A10-processor, een M10-processor en een snellere grafische chip. Ter indicatie: in de iPhone 6s zit de A9-processor. Het scherm wordt dankzij saffierglas krasbestendig. Dit is een innovatie die Apple eigenlijk al in de iPhone 6 wilde implementeren, maar omdat schermproducent GT Advanced failliet ging, ging dat plan niet door.

Dubbele camera

De camera wordt opnieuw verbeterd: de iPhone 7 krijgt niet een 12-, maar een 13-megapixelcamera. Deze beschikt over twee verschillende lenzen. Het voordeel hiervan is dat de camera beter zal presteren bij weinig licht. Ook zal de nieuwe iPhone 7 volgens de geruchten mogelijk draadloos kunnen opladen en zal er een betere samenwerking zijn tussen de Apple Watch en de iPhone 7.

iPhone 7
iPhone 7

Design

De nieuwe iPhone 7 zal qua design niet veel anders zijn dan de iPhone 6 en 6 plus. De camera van de iPhone 7 zal niet meer naar buiten steken en de horizontale strepen op de achterkant zouden verplaatst zijn naar de bovenkant van het toestel om de antenne beter bereik te geven.

Specificaties

  • Verkrijgbaar in zilver, rosé goud en spacegrijs;
  • Opslagruimte 16GB, 64GB en 128GB;
  • Instapprijs vermoedelijk vanaf 749 euro;
  • Releasedatum waarschijnlijk september 2016;
  • iOS 10, A10-processor en M10-bewegingsprocessor;
  • 6 tot 6,5 millimeter dun;
  • 13-megapixelcamera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters