De voordelen van Sim Only – ADV

De meeste Nederlanders sluiten een telefoonabonnement af waarbij ze ‘gratis’ een smartphone krijgen of kopen een telefoon met een prepaid-simkaart. Toch ben je met een Sim Only-abonnement verzekerd van meerdere voordelen ten opzichte van een abonnement met telefoon of zelfs een prepaid-kaart. Welke voordelen zijn dat?

Sim Only is in Nederland een van de drie mogelijkheden om mobiel te bellen. Bij het afsluiten van een Sim Only-abonnement krijg je geen telefoon meegeleverd. Er komt dus wat meer kijken dan bij het afsluiten van een abonnement waar je voor 0 euro een toestel krijgt. Voordeel is dat je maandelijkse lasten een stuk lager uitvallen en dat je altijd kunt bellen, sms’en en internetten wanneer je dat wilt. Iets dat met prepaid niet kan als je beltegoed op is.

Een Sim Only-abonnement kost aanvankelijk meer geregel dan een traditioneel abonnement. Je moet namelijk zelf voor een telefoon zorgen: deze zit niet bij het abonnement inbegrepen. Je kunt bijvoorbeeld de smartphone gebruiken die na een traditioneel abonnement is afbetaald. Ook kun je zelf een nieuwe smartphone kopen.

Heb je nog geen passend toestel voor een Sim Only-abonnement? Dan kan Sim Only nog steeds voordeliger zijn. Een Sim Only-abonnement afsluiten kan in combinatie met het kopen van een smartphone alsnog goedkoper zijn dan een abonnement met ‘gratis’ toestel. In het begin ben je duurder uit omdat je een toestel koopt. Over de hele abonnementsperiode kun je goedkoper uitkomen vanwege de lagere maandelijkse kosten. Het loont dus om uit te rekenen met welke abonnementsvorm je goedkoper uit bent in combinatie met een nieuwe telefoon. Zeker als je denkt dat je langer met je telefoon doet dan de contractperiode van 1 of 2 jaar. Je kunt zo veel besparen op je maandelijkse telefoonrekening.

Deze lagere maandelijkse telefoonrekening is het opvallendste voordeel van Sim Only. Met een Sim Only-abonnement betaal je alleen voor je mobiele verbruik. Omdat je niet de telefoon terugbetaalt die je ‘gratis’ kreeg, liggen de maandelijkse lasten bij Sim Only vaak twee keer zo laag ten opzichte van een traditioneel abonnement. Daarnaast kun je ook vaak je bundel maandelijks bijstellen voor wanneer je belgedrag verandert.

Bekijk hier meer uitleg over de voordelen van een sim only abonnementen.

Simyo simkaart 
Bron: Simyo sim
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters