Dealer Zopo: “Hema verkoopt imitatiesmartphones’

De twee smartphones die Hema gisteren aankondigde zouden klonen zijn van twee Zopo-toestellen. Zopo wil dat Hema de H3 en H5 uit de schappen haalt en de fabrikant overweegt een rechtsgang om dit voor elkaar te krijgen.

Hema gaat eigen smartphones en tablets verkopen h5 wit voor
De Hema H5

De Hema H3 en Hema H5 zouden klonen zijn van de ZP1000S Millia en ZP590 Budget van Zopo. De smartphonefabrikant laat op zijn Nederlandse site weten dat het geen toestemming aan Hema heeft gegeven om de twee telefoons te ‘kopiëren’.

“De geruchten over de Hema H3 en Hema H5 zijn waar”, schrijft Zopo. “Het zijn inderdaad kloon-/imitatieversies van Zopo-toestellen. Als merkrechthouder van Zopo in de Benelux is er door Zopo Benelux geen toestemming verleend aan Hema om de imitatiemodellen H5 en H3 te verkopen in Nederland. Wij verlenen voor deze toestellen van Hema dus geen service of garantie.”

Een woordvoerder van de Nederlandse dealer van Zopo laat aan All About Phones weten dat het bedrijf momenteel onderzoekt of Hema het recht heeft gekregen van het Chinese Zopo om deze toestellen onder eigen naam te verkopen. “Momenteel zijn we aan het uitzoeken of de Hema onze licentie schendt in Nederland door haar smartphones onder eigen naam uit te brengen. Wij hebben de licentie in Nederland voor het merk Zopo en diens toestellen, de Hema niet. Maar Hema heeft de toestellen onder eigen naam uitgebracht en daardoor is het onduidelijk of wij of zij in hun recht staan.”

De dealer laat daarnaast weten dat er een directeur morgen uit China over zal komen om de deal nader toe te lichten met Hema. Hierdoor lijkt het aannemelijk dat Hema in haar recht staat, mede omdat het Zopo is die de toestellen voor de Hema heeft geproduceerd, inclusief Hema-logo.

Zopo heeft nog geen juridische stappen ondernomen, ondanks dat het dit wel vermeldt op de website. De Hema laat weten momenteel uit te zoeken hoe de vlag erbij hangt en zal later vandaag met een statement komen, zo belooft het bedrijf aan All About Phones.

Update op 18/11/2014 om 14:40 uur:

Hema laat in een schriftelijke reactie weten dat de aantijgingen van Zopo Benelux “klinkklare onzin” is. De Hema heeft bij de productie van haar eigen smartphones de exclusieve rechten van de Chinese fabrikant Zopo gekregen om de toestellen exclusief in Nederland te voeren. “De toestellen zijn speciaal voor Hema ontworpen en geproduceerd.” De Hema overweegt nu zelf juridische stappen te ondernemen tegen Zopo Benelux voor het valselijk beschuldigen van de Hema.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters