Deelname aan groep nu mogelijk via link in Whatsapp

De afgelopen tijd is WhatsApp erg veel bezig met het uitrollen van nieuwe functies en features binnen de applicatie. Deze keer heeft het bedrijf het mogelijk gemaakt om een groepschat te delen via een link en om er via deze wijze aan deel te nemen.

Link delen

WhatsApp heeft laatst toevoegingen in de app gebracht als bijvoorbeeld tekenen op een foto of video, maar ook bijvoorbeeld het geven van meldingen aan bepaalde mensen binnen een groepsgesprek. Een leuke toevoeging die WhatsApp in de nieuwste beta heeft toegevoegd is het delen van groepsgesprekken via een link. Via deze link is het mogelijk om aan een groep deel te nemen. Ook kun je die link omzetten naar een QR-code of schrijven naar een NFC-tag. Dit laatste kan handig zijn voor bij de ingang van bijvoorbeeld een bepaalde meeting. Het maken van een link, QR-code, of NFC-tag kan alleen worden gedaan door mensen die beheerder zijn van het groepsgesprek.

WhatsApp

De app geeft toch wat gemengde gevoelens bij veel gebruikers. De applicatie zelf werkt fijn, maar het heeft recentelijk laten weten de algemene voorwaarden aan te passen en jouw nummer te delen met de social media-app Facebook. Hiermee wil het bedrijf advertenties laten zien die relevanter zijn voor de gebruiker. Je had tot afgelopen weekend om dit deels tegen te gaan.

WhatsApp heeft de afgelopen maanden zeker niet stil gezeten als het gaat om nieuwe mogelijkheden binnen de app. Iets eerder zagen we al dat je de mogelijkheid hebt om te kunnen tekenen op zowel foto’s als video’s binnen de app. Verder zijn recentelijk de emoji licht veranderd. Sinds een paar maanden is het mogelijk om woorden vet, cursief, of doorstreept te maken en kun je berichten met meerdere chats tegenlijk delen. Ook kun je nu je vinger omhoog of omlaag vegen om in te zoomen terwijl je een video op neemt via WhatsApp.

Beschikbaarheid

De nieuwe functie om groepsgesprekken te delen via een link is alleen nog mogelijk met de beta versie van de app. Om betatester te worden, kun je naar de Google Play Store gaan en op ‘betatester worden’ drukken onderaan de WhatsApp downloadpagina. Een andere mogelijkheid om deze functie te testen is om het apk-bestand te downloaden. Dit kun je hier doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters