Definitief groen licht EU voor universele telefoonoplader

Het aantal verschillende telefoonopladers moet vanaf 2017 flink verkleind worden. Na het Europese Parlement is nu ook de Europese Raad akkoord met de nieuwe richtlijn.

Oplader HTC Touch Diamond

Want eigenlijk is het natuurlijk te gek voor worden: elk telefoonmerk lijkt zijn eigen type telefoonoplader te hebben. Al is de komst van de micro-USB al een verademing en lijkt de diversiteit daarmee iets te zijn afgenomen.

Gisteren maakte de Europese Unie in een persbericht (PDF) bekend dat de Europese Raad ook akkoord is met de universele telefoonoplader. De Europese Commissie moet wel nog besluiten de wet uit te voeren, maar daar worden geen moeilijkheden mee verwacht.

β€œMet deze nieuwe richtlijn heeft de Commissie de mogelijkheid verplichtingen op te leggen aan de comptabiliteit van opladers, waardoor er geen onnodige kosten worden gemaakt en materiaal wordt verspilt.”

Vanaf 2017 zal de consument er wat van gaat werken. Tot die tijd krijgen nationale overheden de tijd om met de noodzakelijke wetgeving voor hun eigen land te komen die aansluit op deze richtlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    Al onze devices thuis (zo'n 8 stuks als ik goed tel) werken allemaal met micro USB. Dus voor mij klinkt het als mosterd na de maaltijd.
    En het zal toch niet waar zijn dat er nu een andere standaard komt waardoor mijn volgende telefoon niet meer op te laden is met die 8 "oude" opladers. Over verspillen van materiaal gesproken.

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods πŸ”₯ lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters