Definitief groen licht EU voor universele telefoonoplader

Het aantal verschillende telefoonopladers moet vanaf 2017 flink verkleind worden. Na het Europese Parlement is nu ook de Europese Raad akkoord met de nieuwe richtlijn.

Oplader HTC Touch Diamond

Want eigenlijk is het natuurlijk te gek voor worden: elk telefoonmerk lijkt zijn eigen type telefoonoplader te hebben. Al is de komst van de micro-USB al een verademing en lijkt de diversiteit daarmee iets te zijn afgenomen.

Gisteren maakte de Europese Unie in een persbericht (PDF) bekend dat de Europese Raad ook akkoord is met de universele telefoonoplader. De Europese Commissie moet wel nog besluiten de wet uit te voeren, maar daar worden geen moeilijkheden mee verwacht.

“Met deze nieuwe richtlijn heeft de Commissie de mogelijkheid verplichtingen op te leggen aan de comptabiliteit van opladers, waardoor er geen onnodige kosten worden gemaakt en materiaal wordt verspilt.”

Vanaf 2017 zal de consument er wat van gaat werken. Tot die tijd krijgen nationale overheden de tijd om met de noodzakelijke wetgeving voor hun eigen land te komen die aansluit op deze richtlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    Al onze devices thuis (zo'n 8 stuks als ik goed tel) werken allemaal met micro USB. Dus voor mij klinkt het als mosterd na de maaltijd.
    En het zal toch niet waar zijn dat er nu een andere standaard komt waardoor mijn volgende telefoon niet meer op te laden is met die 8 "oude" opladers. Over verspillen van materiaal gesproken.

Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters