'Delen van telecomnetwerk brengt risico's'

Het delen van telecomnetwerken tijdens een storing zou te veel risico’s met zich meebrengen. Dat zegt hoogleraar Wireless Communication Networks, Erik Fledderus.

Storing

Door de recente storingen wilde staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken graag dat telecomproviders gingen uitzoeken of het mogelijk is om de verschillende telecomnetwerken van de providers onderling te delen. In het geval van een storing kunnen de klanten van de getroffen telecomprovider gebruikmaken van een ander netwerk, waardoor er geen hinder ondervonden wordt. Erik Fledderus, hoogleraar in Wireless Communication Networks meent dat dit geen goed idee is. Volgens de hoogleraar kleven er allerlei risico’s aan een dergelijke oplossing. Zo zouden in het geval van een storing de abonneegegevens van de getroffen klant doorgespeeld moeten worden aan een andere telecomprovider. Op dit moment is dat een proces dat niet erg snel gaat, en het zou dus ongeschikt zijn om snel af te handelen in het geval van een storing. Klanten zouden beter van prepaid gebruik kunnen maken en de kosten declareren bij de telecomprovider.

Ook verwacht Fledderus dat providers problemen met de capaciteit krijgen als zij ineens klanten van een ander moeten overnemen. Het zou beter zijn om een reservesysteem op te bouwen. Omdat overheden en bedrijven ook hinder kunnen ondervinden van storingen zou het hebben van een functionele communicatielijn inmiddels een eerste levensbehoefte zijn. Omdat een storing de samenleving schade oplevert meent Fledderus dat dit de hoge kosten van een reservesysteem rechtvaardigt.

Bron: Cursor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters