'Delen van telecomnetwerk brengt risico's'

Het delen van telecomnetwerken tijdens een storing zou te veel risico’s met zich meebrengen. Dat zegt hoogleraar Wireless Communication Networks, Erik Fledderus.

Storing

Door de recente storingen wilde staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken graag dat telecomproviders gingen uitzoeken of het mogelijk is om de verschillende telecomnetwerken van de providers onderling te delen. In het geval van een storing kunnen de klanten van de getroffen telecomprovider gebruikmaken van een ander netwerk, waardoor er geen hinder ondervonden wordt. Erik Fledderus, hoogleraar in Wireless Communication Networks meent dat dit geen goed idee is. Volgens de hoogleraar kleven er allerlei risico’s aan een dergelijke oplossing. Zo zouden in het geval van een storing de abonneegegevens van de getroffen klant doorgespeeld moeten worden aan een andere telecomprovider. Op dit moment is dat een proces dat niet erg snel gaat, en het zou dus ongeschikt zijn om snel af te handelen in het geval van een storing. Klanten zouden beter van prepaid gebruik kunnen maken en de kosten declareren bij de telecomprovider.

Ook verwacht Fledderus dat providers problemen met de capaciteit krijgen als zij ineens klanten van een ander moeten overnemen. Het zou beter zijn om een reservesysteem op te bouwen. Omdat overheden en bedrijven ook hinder kunnen ondervinden van storingen zou het hebben van een functionele communicatielijn inmiddels een eerste levensbehoefte zijn. Omdat een storing de samenleving schade oplevert meent Fledderus dat dit de hoge kosten van een reservesysteem rechtvaardigt.

Bron: Cursor

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters