Dell gelooft in Windows 8-tablets

Dell gelooft in Windows 8-tablets, waar achter de schermen druk mee wordt geëxperimenteerd. Tablets die draaien op het nog niet uitgebrachte besturingssysteem van Microsoft zijn ‘vrij bemoedigend’, aldus CEO Michael Dell van het gelijknamige bedrijf.

Dell

Windows 8 wordt het OS waar Dell met zijn toekomstige tablets zijn kaarten gaat zetten, en mogelijk ook Android, zo maakte Michael Dell duidelijk tijdens de presentatie van de nogal tegenvallende cijfers van het bedrijf. Andere besturingssystemen zijn voor Dell nauwelijks interessant. Al eerder werd bekend dat smartphones en tablets behoorlijke deuken slaan in de pc-markt waar Dell het voornamelijk van moet hebben.

Dell zal Windows 8 zetten op elke pc met een aanraakscherm, dus ook tablets. Dell is met Windows groot geworden en zet zijn kaarten duidelijk op dit OS. Met Android heeft het bedrijf tot dusver met zijn tablets en smartphones niet echt succes weten te boeken. Dell legde het qua verkoopcijfers in het Android-segment af tegen concurrenten als Acer, Motorola en Samsung.

Michael Dell liet weinig los over de toekomstplannen voor Windows 8-tablets. Dat besturingssysteem verschijnt ergens in het voorjaar van 2012 en verwacht wordt dat Dell eerst tablets met Windows 7 zal brengen, die later een update kunnen krijgen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via