Dell kondigt de Streak 7 aan

Dell heeft afgelopen week de grote broer van haar Streak-tablet officieel bekend gemaakt. De Dell Streak 7 heeft onder andere een nVidia Tegra 2-processor en draait op Android 2.2.

In navolging van de Streak, die met zijn 5″-scherm toch aan de kleine kant was om een volledige tablet genoemd te worden, heeft Dell nu een nieuwe Streak aangekondigd. Zoals verwacht kwam Dell met de Streak 7 die, zoals de naam al verklapt, een scherm met een doorsnede van 7″ heeft. Dat scherm heeft een resolutie van 800×480 pixels en is bedekt met een laagje Gorilla Glass, voor wat die term tegenwoordig nog waard is.

De grootste verrassing van de Streak 7 is eigenlijk dat hij niet zoals de oude Dell Streak een singlecore Qualcomm Snapdragon-processor heeft, maar een nVidia Tegra 2-CPU. Die heeft twee kernen, die beiden een kloksnelheid van 1GHz af weten te leveren. Natuurlijk zijn alle features die tegenwoordig als standaard beschouwd worden, zoals GPS, Wi-Fi en een uitgebreide mediaspeler, ook aanwezig bij de Streak 7. Een 1,3-megapixelcamera aan de voorkant en een 5-megapixelcamera aan de achterkant vullen die mediaspeler aan.

Ook belangrijk is dat de Streak 7 met HSPA+ netwerken overweg kan, wat volgens de nieuwe terminologie 4G is. Die netwerken zullen in Europa waarschijnlijk nooit gebouwd gaan worden, en dat maakt de kans dat de tablet de oceaan oversteekt meteen een stuk kleiner. Officieel is er nog niets bekend over of de Streak 7 in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Dell Streak 7

 

Bron: Recombu

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters