Dell kondigt de Streak 7 aan

Dell heeft afgelopen week de grote broer van haar Streak-tablet officieel bekend gemaakt. De Dell Streak 7 heeft onder andere een nVidia Tegra 2-processor en draait op Android 2.2.

In navolging van de Streak, die met zijn 5″-scherm toch aan de kleine kant was om een volledige tablet genoemd te worden, heeft Dell nu een nieuwe Streak aangekondigd. Zoals verwacht kwam Dell met de Streak 7 die, zoals de naam al verklapt, een scherm met een doorsnede van 7″ heeft. Dat scherm heeft een resolutie van 800×480 pixels en is bedekt met een laagje Gorilla Glass, voor wat die term tegenwoordig nog waard is.

De grootste verrassing van de Streak 7 is eigenlijk dat hij niet zoals de oude Dell Streak een singlecore Qualcomm Snapdragon-processor heeft, maar een nVidia Tegra 2-CPU. Die heeft twee kernen, die beiden een kloksnelheid van 1GHz af weten te leveren. Natuurlijk zijn alle features die tegenwoordig als standaard beschouwd worden, zoals GPS, Wi-Fi en een uitgebreide mediaspeler, ook aanwezig bij de Streak 7. Een 1,3-megapixelcamera aan de voorkant en een 5-megapixelcamera aan de achterkant vullen die mediaspeler aan.

Ook belangrijk is dat de Streak 7 met HSPA+ netwerken overweg kan, wat volgens de nieuwe terminologie 4G is. Die netwerken zullen in Europa waarschijnlijk nooit gebouwd gaan worden, en dat maakt de kans dat de tablet de oceaan oversteekt meteen een stuk kleiner. Officieel is er nog niets bekend over of de Streak 7 in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Dell Streak 7

 

Bron: Recombu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters