Dell maakt 10-inch tablet officieel, gaat eerst naar China

Er werd al flink gespeculeerd over de mogelijkheid dat Dell een 10-inch tablet zou uitbrengen. Nu heeft de fabrikant die tablet officieel gemaakt. Er komen twee tablets op de markt: een met Android en een met Windows 7. Maar Dell brengt ze allereerst naar de Chinese markt. Europa moet wachten.

Dell Streak 10 mogelijk

Dell meldt dat de tablets eerst naar China worden gestuurd omdat internet daar zeer in opkomst is, en Dell wil daar met zijn tablets – die goedkoop en makkelijk internettoegang bieden – een stevig graantje van meepikken. De Streak 10 Pro wordt nog deze zomer gelanceerd.

Omdat in China de Android Market en veel Google-applicaties niet beschikbaar zijn, kan de Androidtablet daar ook makkelijk eerder worden gelanceerd, meldt Dell. Van de ervaringen die de consumenten in China opdoen met de tablet, leert Dell wat er moet veranderen voor de westerse markt.

Dell belooft dat de tablets later wel naar Europa en Amerika zullen komen. Als de Chinezen klaar zijn met spelen en alle bugs hebben ontdekt, komt Dell met een aangepast product naar de westerse wereld. In de tweede helft van dit jaar wordt door Dell bekeken wanneer dat precies gaat gebeuren.

Bron: Dell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters