Dell stopt met verkopen van Android tablets, huidige modellen krijgen geen updates meer

Dell gaat stoppen met het uitbrengen en verkopen van Android tablets, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. Ook zullen de huidige modellen geen updates meer ontvangen.

Dell

Dell heeft vandaag bekend gemaakt dat het gaat stoppen met het verkopen en uitbrengen van Android tablets. Het is niet langer de moeite waard voor het Amerikaanse bedrijf om te concurreren in de markt die dankzij de heerschappij van Apple’s iPads en de steeds groter wordende smartphones op sterven na dood is: “De tablet markt is oververzadigd en de vraag van de consumenten neemt af. Het was dan ook voor ons een logische conclusie om te stoppen met de Venue tablet lijn.” Aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Venue

Dell wil zich gaan focussen op Windows 2-in-1 apparaten, zoals hybride laptops. Dat betekent dus dat er geen nieuwe iteraties van de unieke Venue lijn komen, een serie met  smaakvol ontworpen Android tablets van Dell. Dell wist vorig jaar nog hoge ogen te gooien met de Venue 8 7000, een strak vormgegeven Android tablet met een OLED scherm en een 3D RealSense camera. Ook de Wyse Cloud Connect, een klein apparaatje dat elk scherm in een Android computer kan doen laten veranderen zal niet langer worden verkocht.

Dell Venue
De zeer dunne Dell Venue 8 7000

Andere Android series van Dell zijn al eerder geschrapt, zoals de Venue smartphones. De markt van 2-in-1 tablets blijft wel groeien, omdat de mogelijkheid om een tablets als computer te gebruiken er voor zorgt dat je apparaten zich nog kunnen onderscheiden van grotere smartphones.

Geen updates

Het is niet alleen zonde dat een grote speler de markt verlaat, maar het is ook zuur voor huidige eigenaars van Venue tablets. Dell heeft namelijk ook bevestigd dat het per direct geen updates meer zal uitbrengen voor de huidige modellen. Wel blijft je garantie natuurlijk nog geldig en zullen de nodige veiligheidsupdates nog worden uitgerold.

Chromebooks

Strikt gezien stopt Dell nog niet geheel met het maken van Android apparaten. Het bedrijf boekte het afgelopen jaar veel succes met de Dell 13, een professionele Chromebook die binnenkort ook Android apps kan draaien. De goedkopere laptops draaien op Chrome OS, een licht besturingssysteem van Google, maar Android apps gaan een belangrijke rol spelen in de hoe de gadgets zich positioneren op de markt.

Andere merken

Dell is niet het enige merk dat geen heil meer ziet in Android tablets. Ook HP is effectief gestopt met het ontwikkelen van goedkope Android tablets, en Lenovo bracht dit jaar ook minder modellen uit dan voorgaande jaren. Enkel Samsung brengt nog steevast nieuwe modellen uit, evenals Acer en een aantal andere wat kleinere merken. Dell sluit overigens niet uit dat het merk in de toekomst nog een poging waagt, maar voorlopig hoef je geen nieuwe Dell tablets meer te verwachten.

Bron: PC World

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters