Demo van Jolla's Sailfish OS komt online

Website Engadget heeft een uitgebreide demo online gezet van Jolla’s MeeGo opvolger genaamd Sailfish. In de video is te zien hoe het vernieuwde systeem op een Nokia N950 werkt.

Engadget mocht met het nieuwe OS even spelen en heeft dit ook weten te filmen. De website heeft daarnaast ook een geschreven preview online gezet van Sailfish. Sailfish is de opvolger van Nokia’s MeeGo OS nadat Nokia besloten had om het OS niet meer door te ontwikkelen. Enkele oudmedewerkers van Nokia zijn vervolgens bij de fabrikant weggegaan en hebben hun eigen bedrijf opgezet genaamd Jolla. Jolla ontwikkeld nu haar eigen OS genaamd Sailfish op basis van MeeGo maar met een geheel eigen UI en vanaf 2013 ook met eigen smartphones.

In de demo van Engadget is goed te zien hoe de nieuwe OS te werk zal gaan draaiende op een Nokia N950. De verwachting is dat ontwikkelaars op termijn ook een variant van het OS voor de N9 zullen gaan vrijgegeven aangezien het toestel qua hardware gelijk is aan de N950. Sailfish ziet er modern uit en ondersteunt net als MeeGo volwaardige multitasking waarbij meerdere apps op de achtergrond blijven doordraaien. Ook kan er gebruik worden gemaakt van verschillende swype-bewegingen om actie van het toestel uit te lokken.

Sailfish zal begin 2013 vrijgegeven worden door de ontwikkelaars en ook de eerste hardware zal rond deze tijd op de markt moeten gaan komen. De bedoeling is dat Sailfish eerst in Azië op de markt zal gaan komen aangezien Jolla zich in eerste instantie op deze groeiende markt zich richt.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters