‘Derde iPhone 7 model bestaat niet’

Gisteren kwamen er foto’s naar buiten van een drietal modellen in de iPhone 7-lijn van Apple. Volgens de bekende techtwitteraar Evan Blass bestaat er niet zoiets als een derde iPhone 7. Er zouden, net als vorig jaar, twee modellen komen: een kleine en een grote.

Drie modellen

iPhone 7 Pro
De gelekte foto van drie iPhones 7

Lange tijd ging het geruchtencircuit uit van twee iPhones 7: een ‘normaal’ model en een wat grotere phablet. Net als de iPhone 6 en 6 Plus of iPhone 6s en 6s Plus dus. Vreemd genoeg bestond er wel wat verwarring over de naam van het grote model: in sommige geruchten zou dat de iPhone 7 Plus zijn; andere geruchten spraken van de iPhone 7 Pro. Gisteren lekte er een foto die een oplossing voor die verwarring leek te hebben: de iPhone 7 Pro en iPhone 7 Plus zouden twee aparte toestellen zijn. Beiden grotere varianten van het basismodel, maar functioneel verschillend. Het Plus model zou ‘gewoon’ een grotere iPhone 7 zijn, de Pro zou een dubbele camera en smart connector aan de achterkant hebben.

PhoneArena meldt dat er al twijfels waren bij de legitimiteit van die foto’s: op de achterkant van alledrie de modellen staat een ‘s-logo’. Vreemd, want de nieuwe s-modellen (iPhone 7s serie) zullen waarschijnlijk pas volgend jaar komen. Een tweet van Evan Blass lijkt te bevestigen dat de gelekte foto’s nep zijn. De doorgaans goed ingelichte twitteraar spreekt nadrukkelijk over maar twee nieuwe iPhones.

Sonora en Dos Palos

Blass zegt dat de codenamen van de nieuwe iPhones Sonora en Dos Palos zijn. Er wordt gespeculeerd dat Dos Palos (Spaans voor twee stokken) zou slaan op de dubbele camera van de grotere iPhone. Volgens Blass is die kans klein: hij wijst erop dat beide namen steden in Californië zijn.

Welke codenaam bij welk toestel hoort en of het grote model nou iPhone 7 Plus of iPhone 7 Pro gaat heten blijft nog steeds onbeantwoord. Net als de vraag of het grotere model nou wel of geen twee camera’s en een smart connector krijgt. Maar gezien eerdere lekken over de iPhone 7 zouden wij ons geld inzetten op een iPhone 7 Plus mét dubbele camera en smart connector.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus
De vermoedelijke iPhone 7 en iPhone 7 Plus naast elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy J5 (2017)

Officiële foto’s Samsung Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017) gelekt lees verder

Carl Pei OnePlus 5

OnePlus CEO bevestigt: OnePlus 5 heeft headphone jack lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

‘Zo ziet de extra stevige Samsung Galaxy S8 Active eruit’ lees verder

ov-chip mobiel

Ov-chip mobiel: Je kunt nu met je smartphone inchecken lees verder

Samsung Galaxy Note 8

‘Strakke phablet: dummy Samsung Galaxy Note 8 gespot’ lees verder

iPhone 8 mal

Gelekte iPhone 8 mal suggereert dat toestel groter zal zijn dan iPhone 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters